Saviolától sem kell félnie a ManUnitednek

179331902 Olympiakos' Javier Saviola celebrates after scoring a goal during an UEFA Champions League group C football match between Olympiakos and Anderlecht at the Karaiskaki stadium in Athens on December 10, 2013. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Olympiakos' Javier Saviola celebrates after scoring a goal during an UEFA Champions League group C football match between Olympiakos and Anderlecht at the Karaiskaki stadium in Athens on December 10, 2013. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
Húsz ponttal, veretlenül vezeti a görög bajnokságot az Olimpiakosz, de a Bajnokok Ligája más kávéház, és ezzel tisztában vannak Megyeri Balázs csapatánál is. Kedd este 20.45-kor a Manchester United ellen a volt Real-kedvenc Michel csapata azért megpróbálja bebizonyítani, hogy nem volt véletlen a csoportkörből való továbbjutás.

"A United egy nagyon erős bajnokságban játszik, és nem mindegy, hogy hétről hétre a Chelsea és az Everton, vagy a Plataniasz és a Levadiakosz ellen meccselsz" - nyilatkozta az Olimpiakosz volt játékosa, a franciákkal világbajnoki címig jutó Christian Karembeu.

Ha túl nagy a tömeg a kocsmában

Az Olimpiakosz-MU mérkőzésre akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését élő streamen. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.

Michellel nem tud hibázni a csapat - Görögországban

A görögök legnagyobb sztárja a kispadon ül, a spanyol vezetőedző, Michel a Real Madridban igazi legendának számított játékosként. 2013 februárjában érkezett Athénba, és az azóta lejátszott 55 meccséből 44-et megnyert a klubbal.

Michellel az eddigi két szezon során négyszer kapott csak ki az Olimpiakosz, mindegyik alkalommal valamelyik európai kupában. A tréner érkezése után a Levante kettős vereséggel búcsúztatta az együttest az Európa Ligából, míg az idei BL-csoportkörben a francia PSG verte meg kétszer a görögöket.

Saviola klasszisa jól jött volna, de az argentin csatár sérült Forrás: AFP/Aris Messinis

Az Olimpiakosz főleg a BL-mezőny egyik leggyengébbjének tartott Anderlecht elleni hat pontjának köszönheti a továbbjutását, a Brüsszelben 3-0-ra megnyert meccsen Kosztasz Mitroglou három gólt szerzett, de ő azóta már a Fulhamben futballozik, a londoniak 15 millió fontot fizettek érte januárban.

De nem csak a görög csatár, hanem - sérülés miatt - a Barcában is megfordult Javier Saviola is hiányozni fog, aki az otthoni meccsen két gólt szerzett az Anderlecht ellen, továbbjuttatva így az Olimpiakoszt.

Őt Marko Scepovic pótolhatja, gondolhatnánk, de az OFI ellen triplázó támadó - ki tudja, miért - nincs benne az Olimpiakosz BL-keretében.

De akkor ki lesz a csatár?

A Mitroglou pótlására érkezett Nelson Haedo Valdez január óta kétszer is megsérült, míg a 21 éves nigéria Michael Olaitan eddig csak két BL-csopormeccsen volt kezdő, de most újra eljöhet az ő ideje.

Közben a Premier League-ben botladozó, jelenleg csak hatodik Manchester United a BL-ben próbálja megmenteni a szezonját.

"Nem maradt más számukra, csak a BL" - mondja a görögök spanyol középpályása, David Fuster. "Megbuktak az angol ligában, távol vannak a BL-t érő helyektől, szóval a Bajnokok Ligájában mindent bele kell adniuk. De a problémáinkat nézve, lehet, nem is kell kiadnuk magukból ellenünk a száz százalékot." A Goal.com tudósítása szerint Fuster azt is mondta, Mitroglu nélkül nincs is esélyük a görögöknek.

Gödörben a Dortmund?

A Borussia Dortmund a Bundesligában szombaton csúfos, 3-0-s vereséget szenvedett Hamburgban. Az előző idényben döntőse története során először találkozik a Zenittel, a szentpétervári találkozó kezdési időpontja 18 óra.

A német csapat középpályása, Nuri Sahin úgy véli, a hétvégi vereség nem lesz hatással a keddi teljesítményükre. "Nagyon nehéz csoportot nyertünk meg a BL-ben a Marseille, a Napoli és az Arsenal előtt, így magabiztosan kezdhetjük a nyolcaddöntőt. És ezen a hamburgi kudarc sem változtat" - jelentette ki.

A Zenit a G csoport második helyéről jutott a legjobb 16 közé, és a hétvégén egy barátságos 2-0-s sikerrel hangolt a Dortmund elleni párharcra, mivel az orosz bajnokság most szünetel.

A visszavágókat március 19-én rendezik majd ebben a két párharcban.