Vágólapra másolva!
A Crystal Palace elleni Premier League-vereséget követően José Mourinho már nem bízik abban, hogy a Chelsea-vel meg tudja szerezni a bajnoki címet. Az 1-0-s vereséget követően elkeseredetten nyilatkozott a portugál tréner, megkérdőjelezte játékosai hozzáállását és mentalitását is. 

"Úgy vélem, elvesztettük az esélyt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Túlságosan nagyban függünk más csapatok eredményeitől, az pedig sosem jó. Egy kis függőség még belefér, de ennyi nem" – nyilatkozta Mourinho, miután John Terry öngóljával kikapott a csapat. Ez volt zsinórban a Chelsea második idegenbeli veresége.

"Hat meccsünk van hátra a bajnokságban, a többieknek pedig vannak még elmaradt találkozóik. Tudom, hogy matematikailag lehetséges a végső győzelmünk, de a realitás mást mutat. Innentől kezdve nem mi vagyunk a bajnoki cím esélyesei, a lehetőség a többiek ölébe hullott. Nem hiszek benne, hogy megnyerhetjük a Premier League-et" – mondta talán némileg álságosan a Chelsea edzője, aki kitért a Crystal Palace-től elszenvedett vereség okaira is.

"Eldobtunk magunktól három pontot. Egy olyan csapattól kaptunk ki, amely ellen nagyon nehéz játszani, de ami igazán zavaró az az, hogy, lelkesedésben és hozzáállásban is felülmúltak minket. És ez az utolsó dolog, ami a csapataimat jellemzi: sosem szoktunk azért veszíteni, mert fejben gyengébbek vagyunk.”

Mourinho nem nevezte meg azokat a játékosokat, akiknek elégedetlen a teljesítményével, ugyanakkor felsorolta, kikre számíthat minden körülmények között.

"Nem nehéz észrevenni, hogy mi hiányzott belőlünk a Stoke, a Newcastle, az Everton, a West Brom vagy a Palace elleni meccseken. Egyedül az Aston Villa elleni vereség alól tudom felmenteni a játékosokat. Egyértelműnek tűnik, hogy bizonyos játékosaim nem tudnak az ilyen jellegű meccseken teljesíteni. Ott van Branislav Ivanovic, John Terry, Gary Cahill vagy César Azpilicueta. Ők esőben, hóban és napsütésben is teljesítenek, mindegy, hogy kis- vagy nagycsapat az ellenfél, nem számít a pálya mérete vagy az ellenfél stílusa sem. Ők mindig odateszik magukat, míg másokról ez nem mondható el."


Az angol bajnokság 32. fordulójának eredményei a Liverpool számára alakulnak a legkedvezőbben, hiszen a Chelsea kikapott, az Arsenal és a Manchester City pedig egymás ellen ikszelt. A Liverpool vasárnap 17 órakor lép pályára a Tottenham Hotspur ellen, és egy esetleges győzelemmel két ponttal megelőzné a Chelsea-t a tabella élén.