Vágólapra másolva!
Torghelle Sándor közvetlenül a mérkőzés előtt megsérült, az MTK azonban nélküle is legyőzte 2-1-re a Puskás Akadémiát, így biztosan bennmaradt a labdarúgó NB I-ben.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
MTK Budapest - Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző, v.: Solymosi
MTK Budapest: Hegedüs - Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór - Vass Á., Kanta, Pölöskei (Pintér, a szünetben) - Vass P., Eppel (Ladányi, 78.), Horváth Zs. (Bese, 66.)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Denkovic (Berki, 58.), Tóth II. (Tischler, a szünetben), Polonkai, Tóth I., Szakály D. (Czvitkovics, a szünetben) - Lencse
gólszerző: Szekeres (36., öngól), Horváth Zs. (47.), illetve Lencse (77.)
sárga lap: Horváth Zs. (47.), Poór (48.), illetve Tóth I. (83.), Vaszicsku (91.)

Az előzetes összeállításban Torghelle Sándor neve is szerepelt az MTK-nál, ám miközben húzta fel a sportszárát, megsérült, a Nemzeti Sport az MTK csapatorvosától, Szilágyi Györgytől úgy értesült, hogy a rutinos csatár combizomhúzódást szenvedett.

"Nem léptem pályára ma este, mert az öltözés közben becsípődött egy ideg a csípőmnél. Hiába masszíroztuk, nem szűnt a fájdalom, képtelen voltam rendesen mozogni" - írta ki Torghelle a Facebook-oldalára.

A mérkőzést közvetítő Sport TV kommentátora, Petur András a találkozó kezdeténél 11 felcsúti szurkolót számolt meg a vendégszektorban. A meccsen a volt MTK-s Szekeres öngóljával szerzett vezetést a hazai csapat, majd Horváth növelte az előnyt a második félidő elején. A kétgólos vezetés birtokában az MTK elkényelmesedett, Lencse szépíteni tudott, és bár egyenlíthetett is volna a PFLA, de a befejezések nem voltak pontosak. Az MTK így 2-1-re nyert, és biztosan bennmaradt az NB I-ben.

A Garami-csapat tavaszi szezonban a Ferencváros, a Debrecen és a Lombard után a Puskás Akadémiát is legyőzte hazai pályán, míg a vendégek már zsinórban hat nyeretlen meccsen vannak túl.