Vágólapra másolva!
0-0-s döntetlent játszott a magyar bajnok Debrecen a BL selejtezőjének második fordulójában az északír Cliftonville ellen. Ibrahima Sidibe a kapufát találta el, de a döntetlenhez kellettek Nenad Novakovic kapus bravúrjai is.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Cliftonville (északír) - Debrecen 0-0
Belfast, 2000 néző
v.: Soares Dias (portugál)
Cliftonville: Devlin – Cosgrove, McGovern, Flynn, Seydak (McMullan, 83.) – Scannell – Curran, Johntson, Catney, Donelly (Garrett, 63.) - Gormley (Murray, 91.)
DVSC: Novakovic – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Jovanovic (Zsidai, 85.), Varga J., Bouadla, Bódi – Tisza (Seydi, 46.), Sidibe
sárga lap: Donnelly (51.), illetve Korhut (78.)

A hazai csapat harcosan kezdte a meccset, és az első negyedóra végén kétszer is nagyot kellett védenie Novakovicnak. A Debrecen nehezen pörgött fel, de azért eljutott a Cliftonville kapujáig, Jovanovic fejesét és Bódi lövését azonban védte Devlin, utóbbinál volt nehezebb dolga.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor óriási helyzet maradt ki: Korhut gurította vissza a labdát Sidinének, aki nyolc méterről lőtt, de a lécről a gólvonalra pattant a labda. Seydi beállításával veszélyesebb lett a Loki, a francia légiós azonban hiába került helyzetbe, azokat elhibázta.

Sidibe járt a legközelebb a gólhoz Forrás: MTI

A hajrában aztán megint életre kelt a félrprofi játékosokból álló Clliftonville, Novakovicnak megint bravúrokra volt szüksége, előbb egy kontra végén, majd egy szöglet utáni kavarodásnál.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Nagyerdei Stadionban. A statisztika debreceni továbbjutást ígér, mert északír csapat BL-meccset 2000, párharcot pedig 1984 óta nem nyert a sorozatban.

További eredmények:
Valletta (máltai) - Qarabag FK (azeri) 0-1 (0-1)
Slovan Bratislava (szlovák) - The New Saints (walesi) 1-0 (0-0)
BATE Boriszov (fehérorosz) - KS Skënderbeu (albán) 0-0
Sheriff Tiraspol (moldovai) - FK Sutjeska (montenegrói) 2-0 (0-0)
HSK Zrinjski (bosnyák) - NK Maribor (szlovén) 0-0
Rabotnicski (macedón) - HJK Helsinki (finn) 0-0
FC Santa Coloma (andorrai) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-1 (0-0)
Dinamo Zagreb (horvát) - VMFD Zalgiris (litván) 2-0 (0-0)
Sparta Praha (cseh) - FC Levadia Tallinn (észt) 7-0 (3-0)
FK Partizan (szerb) - HB Tórshavn (feröeri) 3-0 (1-0)
KR Reykjavík (izlandi) - Celtic Glasgow (skót) 0-1 (0-0)