Az életéért küzd a Juve és a Pool

504225463 Juventus' defender Leonardo Bonucci celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs AS Roma on October 5, 2014 at Juventus  Stadium in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Juventus' defender Leonardo Bonucci celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs AS Roma on October 5, 2014 at Juventus Stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A már bejutott tizenegy mellett további három csapat biztosítja helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a csoportkör utolsó fordulójának keddi mérkőzésein.

Ha nincs tévéközelben, nézze élőben a Juventus-Atlético Madrid meccset itt!

Az A csoportban a már továbbjutott Atlético Madridhoz a Juventus vagy a kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz csatlakozik majd. A kétszeres bajnok Juve a tavaly döntős Atléticót fogadja, a görögök pedig az utolsó Malmőt.

A Juventusnak a biztos továbbjutáshoz elég döntetlent elérnie, a csoportelsőséghez viszont legalább kétgólos győzelmet kell aratnia, mivel a második fordulóban 1-0-ra kapott ki Madridban, az Atlético gólkülönbsége pedig sokkal jobb az olaszokénál. Ugyanakkor ha a torinói csapat vereséget szenved, az Olimpiakosz pedig a papírformának megfelelően legyőzi a Malmőt, akkor a görögök érnek oda a továbbjutást érő második helyre, az egymás elleni mérleg szempontjából ugyanis - több idegenben lőtt góljukkal - jobbak a Juvénál.

Real-rekord jöhet

A B csoportban a százszázalékos teljesítménnyel élen álló, címvédő Real Madridhoz papíron még a Baselnek és a Liverpoolnak is van esélye csatlakozni. Az utolsó helyen álló Ludogorec a spanyol fővárosba látogat kedden, a Real pedig új spanyol rekordot állíthat fel, ugyanis ha nyer, sorozatban 19. mérkőzésén hagyja el győztesen a pályát minden sorozatot figyelembe véve, és megdönti az eddigi csúcsot, amelyet épp ősi riválisa, a Barcelona tart egymás után aratott 18 sikerrel.

A bolgár BL-újonc számára lehetetlennek tűnhet nyerni a Bernabeu Stadionban, pedig a harmadik hely és ezzel a folytatás az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában még elérhető a számára. Ehhez egy madridi döntetlen is elég lehet, ha közben a Liverpool kikap a vendég Baseltől. Az angol együttesnek a keddi meccs az utolsó esélye arra, hogy kiharcolja a nyolcaddöntős szereplést, amihez le kell győznie svájci riválisát, a döntetlen ugyanis a Baselnek kedvez.

Ennyi esélyünk még van, mondhatná Gerrard Rodgersnek a Liverpool edzésén Forrás: AFP/Andrew Yates

A C csoportban a Bayer Leverkusen már ott van a 16 között, a másik továbbjutó helyért viszont még három együttes, a Monaco, a Zenit és a Benfica harcol. A Monaco akár csoportelső is lehet, ha döntetlent játszik otthon a Zenittel, a Leverkusen pedig kikap Portugáliában a Benficától, vagy ha utóbbi csata döntetlennel zárul, a Monaco pedig nyer.

A D csoportban már szinte minden kérdés eldőlt, a Dortmund és az Arsenal biztosan ott van a legjobb 16 között, míg a belga Anderlecht csoporharmadikként az Európa Ligában folytatja szereplését, a török Galatasaray pedig búcsúzik a kontinentális kupasorozatoktól. Az Arsenal még megkaparinthatja az első helyet, ehhez azonban győznie kell a Galata vendégeként, a Dortmundnak pedig hazai környezetben kell veszítenie az Anderlecht ellen - mindkét feltétel együttes teljesülésére azonban csekély az esély.

A keddi játéknapon minden mérkőzés 20.45 órakor kezdődik.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, kedd:

A csoport
Juventus (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Malmö (svéd) 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Atlético Madrid 12 pont, 2. Juventus 9, 3. Olimpiakosz 6, 4. Malmö 3

B csoport
Liverpool (angol)-FC Basel (svájci) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Ludogorec (bolgár) 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 15 pont, 2. Basel 6, 3. Liverpool 4 (4-8), 4. Ludogorec 4 (5-10)

C csoport
Benfica (portugál)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
AS Monaco (francia)-Zenit (orosz) 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayer Leverkusen 9 pont, 2 AS Monaco 8, 3. Zenit 7, 4. Benfica 4

D csoport
Borussia Dortmund (német)-Anderlecht (belga) 20.45
Galatasaray (török)-Arsenal (angol) 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Dortmund 12 pont, 2. (már továbbjutott) Arsenal 10, 3. Anderlecht 5, 4. Galatasaray 1

A csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az Európa Ligába, a legjobb 32 közé.