Scholes beszólt Özilnek

529414865 Monaco's Brazilian defender Fabio Tavares (back) tackles Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (front) during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on Februar
Monaco's Brazilian defender Fabio Tavares (back) tackles Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (front) during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on February 25, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Paul Scholes beszólt Mesut Özilnek, mert "csak sodródik" az Arsenalnál, a rossz formájáért pedig a klubnál nem létező igazi vezetők hiánya a felelős.

A világbajnok irányító 2013 nyarán igazolt a Real Madridtól Londonba, ahol az első öt meccsén két góllal és három gólpasszal rukkolt elő. Akkor tűnt úgy utoljára, hogy megszolgálja majd az ötvenmillió eurós vételárát.

Özil lassan leeresztett, erőnléti gondjai is támadtak. Scholes szerint Özil ambíciótlanságát már eleve bizonyítja, hogy az Arsenalhoz igazolt.

"Az elmúlt években a nagy focisták, akikben volt ambíció - Patrick Vieira, Thierry Henry, Cesc Fabregas, Robin van Persie - mind otthagyták az Arsenalt. Egyszerűen azért, mert nem bajnokesélyes csapat többé" - fejtegette a volt ManUtd-csillag az Evening Standard hasábjain.

"Ők megértették, hogy ha bajnokok akarnak lenni, el kell menniük máshová. Ezért gondolom, hogy Özil a könnyebb utat választotta" - nyomatékosította a vörös hajú exközéppályás.

Özilék a Monacótól 3-1-re kikaptak a BL-ben, otthon Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Miután ilyen csapatoknál játszik, a képességeiben nem kételkedhetünk, de időnként úgy tűnik, csak sodródik. Kellene mellé egy vezér, aki utat mutat neki. A Real Madridnál volt esélye címeket nyerni. Az Arsenalnál nincs" - közölte tömören.

Scholes nincs jó véleménnyel az Arsenalról: "Nehéz, amikor a saját sikeres múltadhoz mérnek - ezt a mostani United is tapasztalja. Az Arsenalról viszont azt gondolom, nem is akar újra bajnoki címért harcolni. Úgy látom, boldogan végeznek a negyedik helyen minden évben."