Vágólapra másolva!
Diego Costa elmondta, azért viselkedik így a pályán, mert a legtöbb játékossal ellentétben nem akadémián, hanem az utcán tanulta a játékot, és ott nem kellett tisztelni az ellenfeleket. A brazilból spanyollá lett csatár korrekt kis ámokfutást rendezett a PSG ellen is.

Egyelőre csak spanyolul megjelent önéletrajzi könyvében (Diego Costa, a Háború Művészete) a csatár elmondja azt is, miért viselkedik így a pályán. A Sambafoot.com-on megjelent részletek szerint mivel Costa nem akadémián, hanem a grundon tanult focizni, soha nem tartotta fontosnak az ellenfelek tiszteletét. Ott csak a győzelem számított.

"Az utcán csak az számít, ki a legravaszabb. Abban a közegben soha nem fogtam vissza magam, és mindenen azonnal berágtam" – írja a spanyol támadó.

"Mindenkinek beszóltam, egyetlen ellenfelemet sem tiszteltem. Azt gondoltam, az ellenségeim, és meg kell ölnöm őket. A srácok, akik akadémiákról kerülnek ki, megtanulják kordában tartani az indulataikat, és tisztelni az ellenfelet, de nekem senki nem tanított ilyesmit.”

Thiago Mottával is összeakadt Forrás: REUTERS/Stefan Wermuth

„Hozzászoktam, hogy a meccseken a játékosok simán arcon könyöklik egymást, és azt gondoltam, ez így van rendjén – mondta Costa. Így már sok minden világos, többek közt az is, a lefújás után miért tört ki kis híján verekedés közte, és a vendégek cserejátékosa, Yohan Cabaye között.

A PSG ellen bemutatót tartott

Diego Costa mostanában nincs nagy formában, a Bajnokok Ligájában pedig nem is volt, egyetlen gólt sem szerzett a veretlenül búcsúzó Chelsea-ben. A PSG ellen is inkább ellenszenves, indolens játékával tűnt ki, igazából már az is csoda, hogy végigjátszotta a meccset – különös tekintettel Zlatan Ibrahimovic véleményes piros lapjára.

Costa többször is kaphatott volna sárgát, vett részt lökdösődésben, volt műesése, utánrúgása is, végül csak a 73. percben kapta meg a lapját, bár akkor meg talán már inkább pirosat érdemelt volna (ha már Zlatan pirosat kapott) Thiago Silva felrúgásáért.

A spanyol válogatott csatár már a meccs elején idegesnek tűnt (egyszer José Mourinho oda is hívta a kispadhoz, és próbálta megnyugtatni), onnantól kezdve pedig, hogy a játékvezető nem ítélt büntetőt Edinson Cavani vélt szabálytalanságáért ellene, teljesen elgurult a gyógyszere.