Vágólapra másolva!
A Győri ETO hivatalos közleményben nyugtatta meg szurkolóit, hogy valamennyi korosztályos csapata és az NB I-es együttes is pályára fog lépni a következő fordulóban. A klub azt kéri, mindneki látogasson ki a meccsre, akinek valaha is fontos volt az ETO.

A Győri ETO vezetősége összefogást sürget a bajban, szurkolói támogatását kéri, miután a csapat tulajdonosa, a Quaestor-csoport egy tagja csődöt jelentett, és nem tudja kifizetni adósságait.

"Arra kérünk mindenkit, akinek valaha fontos volt az ETO, a hétfői mérkőzésen jelenlétével támogassa klubunkat, hogy idővel újra olyan sportélményeket élhessünk át együtt, mint amiket közösen már átéltünk" – üzent szimpatizánsainak a klub.

Tarsoly Csaba, a Győr focicsapatának tulajdonosa, egyben a Quaestor-csoport elnöke Forrás: MTI/Krizsán Csaba


"A Győri ETO FC ezúton tájékoztatja szurkolóit, szimpatizánsait, hogy a klub labdarúgó csapatai – az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes – pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így a klub többek között megrendezi a március 16-i, hétfői Győri ETO FC-Lombard Pápa OTP Bank Liga mérkőzést is" – áll a közleményben.

Az ETO arról is beszámol, hogy a héten a szakmai munka a megfelelő módon folyt, Miriuta László és az első csapat minden nap megtartotta a tervezett edzéseket, és ez igaz az utánpótlásra is. Hangsúlyozzák, hogy először szeretnék áttekinteni a kialakult helyzetet, és csak akkor állnak majd újra a nyilvánosság elé, amikor "vállalható és hiteles" információkkal tudnak szolgálni.

A Quaestor-ügy

A Buda-Cash-botrány miatt kialakult pánikhelyzetre hivatkozva csődöt jelentett a Quaestor Csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira. A győri focicsapatot működtető gazdasági társaság a Quaestor Csoport tulajdonában áll, és azt is tudni lehet, hogy a Győri ETO FC több százmillió forintos veszteséget termel évente, amit nyilván a tulajdonosoknak kell visszapótolni. Kérdés, a támogatás után mi lesz az ETO sorsa – ha más nem is, a költségek kényszerű csökkentése elég valószínű.

"Köszönjük sokaknak azt az aggódó érdeklődést, ami a 111 éves klubunk jövőjével kapcsolatban eljutott hozzánk, és köszönjük a türelmet és a megértést is, hogy elfogadták: a jelenlegi körülmények között az elmúlt napokban nem tudtunk a nyilvánosság elé állni - és most sem tudunk még ennél több információval szolgálni" – zárul az ETO tájékoztatása.