Vágólapra másolva!
Greg Dyke, az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke elküldte a nemzetközi szövetségnek (FIFA) azt a nagy értékű karórát, amelyet a tavalyi, brazíliai világbajnokság előtt kapott, 64 másik sportvezetőhöz hasonlóan.

Az FA első emberét a FIFA etikai bizottsága kötelezte az ajándék visszaszolgáltatására, jelezve, hogy ellenkező esetben eljárást indít ellene.

Greg Dyke-nak forró lett az óra Forrás: AFP


Dyke a brazil szövetségtől kapta a 16 ezer font (6,56 millió forint) értékű luxusórát, ám állítása szerint nem volt tisztában azzal, hogy mennyibe kerül, nem is használta, s az elmúlt hónapokban egy táskában tartotta otthonában.

A sportvezető, miután megtudta az ajándék értékét, felajánlotta azt egy mellrák alapítvány számára, ám végül úgy döntött, elküldi a FIFA-nak.

Többek között a FIFA végrehajtó bizottságának tagjai, valamint a vb-résztvevő országok szövetségének vezetői kaptak ajándékba órát.

Greg Dyke nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bejelentette: korlátozná a közepes képességű külföldi focisták Premier League-be áramlását az angol fociszövetség. Az elnök néhány új szabályát máris kisebb győzelemként ünneplik a szövetségnél.