Vágólapra másolva!
A szombati belgrádi derbin 35 rendőr sérült meg, és 41 szurkolót tartóztattak le. Bár két éve még 104 huligánt vágtak hűvösre, a Crvena zvezda-Partizan Belgrád csata ezúttal is meglehetősen véresre sikerült.

Miközben a csapatok játszottak egy 0-0-t a pályán - amivel a Partizan megőrizte a Crvenával szembeni ötpontos előnyét -, az igazi akciók a lelátón zajlottak. Olyannyira, hogy a meccset csak 45 perces csúszással tudták elkezdeni.

A vendégek ultrái székeket és fáklyákat dobáltak a rohamrendőrökre, akik visszavonultak az attak miatt. Extra rendőri erőket kellett bevetni, hogy ki tudják üríteni az északi kanyar egy részét.

Mikor aztán végre elkezdőtött a meccs, mindkét szurkolótábor fáklyákat és füstgránátokat dobált a gyepet körülvévő atlétikai pályára.

A második félidőt szintén csak később tudták elkezdeni, mert meg kellett várni, amíg a füst eloszlik. A szerb belügyminisztérium szerint 35 rendőr szenvedett kisebb sérülést.

Néhány huligán egy kövekkel és téglákkal megpakolt kisbusszal próbált meg a stadion közelébe jutni, ám fennakadtak a hatósági ellenőrzésen.