Kidobták Figót a Barca legendái közül

Luis Figo, FIFA, foci
UNITED KINGDOM, London : Former Portuguese football player and FIFA Presidential Candidate Luis Figo presents his campaign manifesto 'For Football' at the start of his presidential campaign at Wembley Stadium in London on February 19, 2015. The FIFA presidential elections are to take place at the 65th FIFA Congress in Zurich, Switzerland on May 29, 2015. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A Barcelonánál a jelek szerint nem felejtették el, hogy Figo képes volt a Real Madrid kedvéért elhagyni a klubot. A Juve-legendákkal közös öregfiúk-csapatukban sem akarják látni a portugált.

A szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt gálameccset rendez az UEFA, a Barcelona és a Juventus legendái csapnak össze egy világválogatottal. Az európai szövetség a legendák csapatába nevezte Luís Figót is, a Barca azonban kérte az UEFA-t, hogy vegye ki a csapatból az egykori klasszist.

Figo itt még FIFA-elnökjelöltként kampányol Forrás: AFP/Ben Stansall


Figo ugyan öt évig a katalán klub játékosavolt, de 2000-ben a nagy rivális Real Madridhoz igazolt. A szurkolók akkor egyebek mellett azzal fejezték ki nemtetszésüket, hogy meccs közben, amikor szögletet végzett el, egy disznófejet dobtak a pályára.

A vegyescsapatban ott lesz többek között Edwin van der Saar, Alessandro Del Piero és Gianluca Zambrotta, a világválogatottban pedig Jens Lehmann, Clarence Seedorf és Marco Materazzi.