Vágólapra másolva!
Brazília az eltiltott Neymart nélkülözve 2-1-re legyőzte Venezuelát a Copa Américán, így Paraguay ellen játssza a negyeddöntőt. Kolumbia is továbbjutott, és az elődöntőbe jutásért Argentínával meccsel.

A lebonyolítással nagyon elégedett lehetett a brazil és a venezuelai válogatott, amennyiben a Kolumbia-Peru mérkőzés már korábban véget ért, így tudták, milyen eredményt kell elérniük. Egy döntetlennel mindkét csapat továbbjutott volna, a brazilok ráadásul csoportelsőként. Az is kiderült viszont, hogy egy újabb vereséggel semmiképp sem lehet a nyolc közé kerülni.

Dunga nem csípi Thiago Silvát?

Neymar a kolumbiaiak elleni meccs lefújása után bemutatott ámokfutása miatt, amelyért négymeccses eltiltást kapott, a lelátón rágózott látszólag egykedvűen. A helyére Robinho került a kezdőbe, a csapatkapitány pedig Neymar távollétében sem Thiago Silva lett, hanem az első csoportmeccsen még a kispadon ülő Miranda.

Willian (jobbra) többször állva hagyta a védőjét Forrás: AFP/Pablo Porciuncula


A brazilok még alig lendültek bele a meccsbe, már vezettek is: Robinho jobb oldali szögletét az elbambuló embere mellől könnyedén ellépő Thiago Silva középről, nagy erővel a léc alá belsőzte. A következő 20 percet jóindulatúan leírhatjuk úgy, hogy Brazília megpróbálta kicsalogatni az ellenfelét, de

a venezuelai támadások annyira vérszegények voltak, hogy erről le kellett tennie.

Robinho és Willian azért ebben az időszakban is aktív volt, Dani Alves pedig az előző két csoportmeccshez hasonlóan a csapat talán legmegbízhatóbb tagjának bizonyult, de összességében nem sokat mutatott Dunga csapata.

Úgy tűnt, eldőlt

A szünet után aztán az ekkor már a bal oldalon játszó Willian végre villantott valami szépet: eltolta a labdát Rosales mellett, simán lefutotta a védőt, és jobb külsővel tökéletesen adott középre, Firminónak csak a kapuba kellett pofoznia a labdát öt méterről.

Firmino (jobbra) siet ünnepelni, Baroja gondolataiba merül Forrás: AFP/Pablo Porciuncula


Aztán mégsem

Venezuela nem adta fel, épp Rosalesnek akadt egy nagy helyzete, Thiago Silva az utolsó pillanatban lépett közbe. Igaz, a túloldalon meg David Luiz ollózott látványosan, de pont Baroja kezébe. A hajrában aztán a szépítésig eljutott Venezuela, nem is teljesen érdemtelenül. A 84. percben Arango szabadrúgását Jefferson nagy bravúrral a kapufára tolta, az érkező, apai ágon magyar származású Miku (eredeti nevén Nicolas Fedor) pedig csukafejessel küldte a labdát a kapuba.

Paraguayt kapták a brazilok

A brazilok ezzel magabiztosan megnyerték a csoportot, és szerencséjükre a saját csoportjában csak a harmadik helyen végző Uruguayt is elkerülték, de a negyeddöntőben a szívós paraguayi válogatott ellen egy hasonló teljesítménnyel könnyen lebőghetnek. Különösen akkor, ha Philippe Coutinho nem talál magára, Dunga pedig továbbra is olyan nyúlszívűen cserél, mint ezen a meccsen.

Copa América
C csoport, 3. forduló:
Brazília-Venezuela 2-1 (1-0)
Santiago, Estadio Monumental
V: Cáceres (paraguayi)
G: Thiago Silva (9.), Roberto Firmino (51.), ill. Miku (84.)
Brazília: Jefferson - Daniel Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luís - Fernandinho, Elías - Willian, Robinho (Marquinhos, 76.), Philippe Coutinho (Diego Tardelli, 67.) - Roberto Firmino (David Luiz, 67.). Szövetségi kapitány: Dunga
Venezuela: Baroja - Rosales, Vizcarrondo, Túnez, Cíchero - Rincón, Seijas (J. Martinez, 46.), R. Vargas (C. González, 46.), Arango, Guerra (Miku, 72.) – Rondón. Szövetségi kapitány: Noel Sanvicente
Sárga lap: Thiago Silva (83.), ill. R. Vargas (45.), Seijas (46.), Vizcarrondo (88.)

A csoport másik mérkőzésén:
Kolumbia-Peru 0-0

A csoport végeredménye:
1. Brazília 6 pont (4-3)
2. Peru 4 pont (2-2)
3. Kolumbia 4 pont (1-1)
4. Venezuela 3 pont (2-3)

A negyeddöntő párosítása:
Chile-Uruguay (június 24.)
Bolívia-Peru (június 25.)
Argentína-Kolumbia (június 26.)
Brazília-Paraguay (június 27.)