Most már kizárhatják a Fradit, ha balhéznak a szurkolók

Az egyetértés napja tüntetés, Fradi-Ferencváros szurkolóinak demonstrációja a Népligetben
Fradi-Ferencváros szurkolóinak demonstrációja a Népligetban, Az egyetértés napja c. tüntetés a Fradi Sas figura kitiltása és a véna scannerGrupama Arénában való bevezetése elen.
Vágólapra másolva!
A Ferencváros attól tart, hogy akár ki is zárhatják a labdarúgócsapatot az Európa-ligából, ha a szurkolói nem viselkednek megfelelően a csütörtöki, Go Ahead Eagles elleni visszavágó alatt a stadion körül.

Egy korábbi büntetés miatt zárt kapuk mögött kell megrendezni a holland másodosztályú csapat elleni hazai találkozót, a Fradi-ultrák pedig azt tervezik, hogy a stadion mellett szurkolnak majd. Ahogy korábban többször, most is a Sas-szobornál szerettek volna szurkolni, de az FTC lekordonozza azt a részt, így

a Tábor a stadion B-közép mögötti részén, az Üllői úti szervizúton szurkol majd hosszában.

A mérkőzést közvetítő kivetítő a stadion jegypénztárépületének vonalában lesz, a Nagyvárad tér felé nézve az úttest közepén.

Itt lesz a meccsnézés Forrás: Google Maps

Az FTC attól tart, hogy visszaesőként komoly büntetést kaphat a klub, ha a stadion környékén valamilyen rendbontás lesz, ugyanis a zárt kapus meccsek alatt ezt az UEFA ugyanúgy bünteti, mintha a stadionban történne.

– áll a klub hivatalos közleményében.

Eszerint, ha az UEFA újra rasszista, kirekesztő, politikai vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum két zárt kapus mérkőzés, és akár több 100 ezer eurós bírság is lehet.

Ezért a karlendítésért akár ki is zárhatják a Fradit az Európa-ligából Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Sőt, magát a meccset is a hollandok kaphatják 3-0-val, de a büntetés lehet az Európa Liga-sorozatból való kizárás is.

A mérkőzés 20.30-kor kezdődik, az odavágón Hollandiában 1-1-es döntetlen született.