Vágólapra másolva!
A Besiktas labdarúgócsapatához igazol Ricardo Quaresma. A török bajnoki bronzérmes klub szerdán jelentette be, hogy kettő plusz egyéves szerződést kötött az FC Portótól érkező 31 esztendős szélsővel, akiért 1,2 millió eurót (370 millió forintot) fizetnek. Bentekéért egy vagyont fizetett a Liverpool.

A portugál játékos a következő idényben 1 millió 768 ezer eurót (közel 545 millió forintot) fog keresni, a 2016-17-es szezonban pedig 1,6 millió eurót (mintegy 493 millió forintot), áll az isztambuli együttes közleményében. Amennyiben Quaresma ez utóbbi idény során legalább 30 tétmérkőzésen pályára lép, automatikusan életbe lép az egyéves hosszabbítás, ezalatt újfent 1 millió 768 ezer euró ütné a támadó markát.

A 41-szeres portugál válogatott játékos pályafutása során megfordult a Barcelonánál, az Internazionalénál és a Chelsea-nél is, a Portónál két időszakot is töltött. Legnagyobb sikerét az olasz klubbal aratta a 2010-es Bajnokok Ligája megnyerésével.

Benteke a Poolban

A Liverpoolban folytatja a pályafutását Christian Benteke. A Mersey-parti együttes szerdán honlapján jelentette be az Aston Villától érkező 24 éves csatár szerződtetését, akiért 32,5 millió fontot (mintegy 14,3 milliárd forintot) fizet a birminghami klubnak.

Christian Benteke Forrás: AFP

A 24-szeres belga válogatott játékos három évig szolgálta az Aston Villát, ezalatt 100 mérkőzésen 49 gólt szerzett. Benteke a magyar válogatott Bogdán Ádám, valamint Nathaniel Clyne, Roberto Firmino, James Milner, Danny Ings és Joe Gomez után a hetedik nyári szerzemény az angol bajnokságban legutóbb 6. csapatnál, amelyből Raheem Sterling múlt kedden angol rekordot jelentő 49 millió fontért (21,6 milliárd forintért) cserébe távozott a Manchester Cityhez.