Vért izzadt a walesi kiscsapat ellen a magyar focibajnok

Székesfehérvár, 2015. július 22.
A walesi Sam Finley, valamint Dinko Trebotic (k) és Filipe Oliveira (j), a Videoton játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában vívott Videoton FC - The New Saints visszavágó mérkőzésen a szék
Székesfehérvár, 2015. július 22. A walesi Sam Finley, valamint Dinko Trebotic (k) és Filipe Oliveira (j), a Videoton játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában vívott Videoton FC - The New Saints visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Videoton hosszabbítás után 1-1-es döntetlent játszott a walesi The New Saints együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 2-1-es összesítéssel jutott tovább. A BATE Boriszov következik. 

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló
Videoton-The New Saints 1-1 (0-0, 0-1) - Élő közvetítés
Székesfehérvár, Sóstói stadion, 3300 néző

Videoton: Danilovics - Szolnoki, Juhász (Vinícius 66.), Lang, Fejes - Luijckx (Simon 87.) - Gyurcsó, Trebotic, Pátkai, Oliveira - Ivanovszki (Kovács 56.)
Vezetőedző: Bernard Casoni

TNS: Harrison - Spender, Marriott, K. Edwards, Rawlinson - Seargeant (Williams 73.), Finley, Mullan (Draper 109.), A. Edwards - Wilde - Cieslewicz (Quigley 66.)
Vezetőedző: Craig Harrison

Gól: Gyurcsó (107.) ill. Williams (78.)
Sárga lap:Trebotic (16.), Oliveira (88.) ill. Edwards (92.9
Piros lap: Finley (118.)

Idegenbeli győzelmének tudatában nem szakította szét magát a magyar bajnok az első félidőben, még akkor sem, amikor a TNS is eljutott néhányszor a Videoton kapujáig. A fehérváriak gyengén játszottak, semmi fantázia nem volt a támadásaikban, amikor pedig mégis helyzetbe kerültek, az önfeláldozóan védekező walesiek mindig tisztázni tudtak.

Kiszenvedte a Vidi Forrás: MTI/Illyés Tibor

A második félidő elejét megnyomta a Vidi, jöttek a ziccerek sorban, és úgy tűnt, csak idő kérdése a vezetőgól megszerzése, de gól továbbra sem született. A TNS a hajrához közeledve megbüntette a magyar csapatot hányaveti játékáért: egy gyors kontra végén Williams belőtte a walesiek hosszabbítást érő gólját.

A Vidi nem igazán tudott reagálni, voltak ugyan helyzetek, de ziccert nem sikerült kialakítani, a TNS tulajdonképpen simán tartotta féken a magyar bajnokot. A hosszabításban már ment előre a Videoton, de továbbra sem sikerült begyötörni a kapuba a labdát. A 107. percben aztán megtört a jég, a fél szemmel már talán a büntetőkre figyelő fehérváriak Gyurcsó góljával kiegyenlítettek.

Juhász Roland cserét kért Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szélső szerezte a Videoton győztes gólját Walesben, így ő lett a csapat nyerő embere, hiszen több gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel, 2-1-es összesítéssel a fehérváriak jutottak a BL-selejtezők harmadik fordulójába, ahol a fehérorosz BATE Boriszov lesz az ellenfelük.

A lefújás után Bernard Casoni Vidi-edző azt emelte ki, hogy csapata még az "építkezési fázisban" jár, Craig Harrison pedig "kegyetlennek" nevezte csapata kiesését.