Nem lesz hatkupás éve a Barcelonának

bilbao
Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz (R) celebrates after scoring a goal next to Barcelona's defender from Brazil Dani Alves (L) during the Spanish Supercup second-leg football match FC Barcelona vs Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 17, 2015. AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA
Vágólapra másolva!
Az Athleti Bilbao nyerte a spanyol Szuperkupát 2015-ben, miután magabiztos hazai győzelme után Barcelonában 1-1-re végzett a Barcával. Mindkét csapat tíz emberrel zárta a döntő visszavágóját. 

Spanyol Szuperkupa-döntő, visszavágó:
Barcelona-Athleti Bilbao 1-1 (1-0) G: Messi 43., ill. Aduriz 74.
Kiállítva: Piqué 56., ill. Sola 86.

A Barcelona gyakorlatilag a legerősebb felállásában kezdte a 4-0-ra elveszített bilbaói meccs visszavágóját, de nyomasztó labdabirtoklási fölénye csak ritkán érett helyzetté a fegyelmezetten védekező Athletic ellen.

Aritz Aduriz ünnepel Forrás: AFP/Quique Garcia

Az első félidő végén Lionel Messi szép támadás végén belőtte a reményt adó gólt, rosszkor jött a szünet a Barcának. A második félidő elején nyomott a Barca, érezhető volt, ha gyorsan lő egy gólt, még lehetnek izgalmak, de az 56. percben Piquét kiállította a játékvezető, és ez megpecsételte a katalánok sorsát.

A hajrában Aduriz egy nevetséges védelmi hiba után még azt is megengedhette magának, hogy a vele szemben álló Bravóba pofozza a ziccert, és csak a kipattanót passzolja a kapuba. A Bilbao 5-1-es összesítéssel nyerte meg a Szuperkupát, ami 1984 óta az első jelentős trófeája a baszk csapatnak.