Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao nyerte a spanyol Szuperkupát 2015-ben, miután magabiztos hazai győzelme után idegenben 1-1-re végzett a Barcelonával. Mindkét csapat tíz emberrel zárta a döntő visszavágóját, a Barca védője, Gerard Piqué komoly eltiltásra számíthat. 

A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzatának 94. pontja kimondja, hogy "4-től 12 meccsig tartó eltiltással sújtható az a játékos, aki megsérti, inzultálja, szóval vagy tettel fenyegetően lép fel a játékvezető vagy valamely asszisztense ellen."

Az édesanyákat nem kell szidni

Márpedig Gerard Piqué esetében pontosan erről van szó: a játékvezető a mérkőzés 56. percében kiállította az önkontrollját veszítő játékost, aki egy Spanyolországban bevett, de igen erős káromkodással - Me cago en tu puta madre - sértegette a partjelző, Velasco Carballo édesanyját.

Gerard Piqué egy jó ideig csak edzésen találkozhat a társakkal Forrás: AFP


Már így is rogyadozik a védelem

Legrosszabb esetben tehát akár 12 meccses eltiltást is kaphat a Francesco Rubio vezette fegyelmi bizottságtól, de a legutóbbi ismert esetekben ennél enyhébb döntés született: Sergio Ramos öt-, míg Diego Ifran négymeccses eltiltást kapott hasonló viselkedésük után.

Piqué a legjobb esetben is egy hónapot hagyhat ki, így nem játszhat majd a Celta Vigo, az Athletic Bilbao, az Atlético Madrid, a Málaga és a Levante ellen sem, ezzel komoly bajba sodorta magát és csapatát is, hiszen a védelemből Douglas, Mathieu, Jordi Alba és Adriano is sérüléssel küszködik.