Vágólapra másolva!
Pető Tamás szerint a Videoton idén most játszott a legjobban, de nem volt szerencséje, ezért kapott ki 3-0-ra az Európa Liga selejtezőjében a Lech Poznan otthonában. Ennyivel előrébb tart a Poznan. 

„Először is, gratulálok a Lech-nek a győzelemhez. Az én csapatom az elmúlt hetekhez képest jól játszott, talán mondhatom, hogy sokkal jobban mint ezt megelőzően” – kezdte értékelését Pető Tamás megbízott edző a Videoton 3-0-s vereségével zárult poznani EL-selejtező után.

A magyar bajnokcsapat a szezon végén teljesen átalakult, de rosszul látott hozzá az építkezéshez, és a katasztrofális bajnoki, valamint nemzetközi rajt után kezdhet mindent elölről, hiszen kirúgta edzőjét és sportigazgatóját is. Poznanban valóban voltak ígéretes támadásai a Videotonnak, de a szintén rosszul rajtoló Poznan gyakorlatilag megerőltetés nélkül ütötte ki a fehérváriakat.

Pető Tamás az utolsó pillanatban vette át a Videotont Forrás: MTI/EPA/PAP/Marek Zakrzewski

„Sajnos a szerencsével viszont egy kicsit hadilábon álltunk ma este is. Jó pár helyzetet sikerült kidolgoznunk, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ellenfelünk viszont kihasználta a hibáinkat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Ők ennyivel előrébb tartanak, mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre” – mondta Pető a Vidi.hu-nak.

Megint nem érjük meg a szeptembert

Valóban akadtak helyzetei a magyar csapatnak, de gólt sem tudott szerezni, így magyar csapattól szinte soha nem látott bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz, ami a két csapat közti különbséget elnézve a csoda kategóriába lenne sorolható.

A 3-0-lal gyakorlatilag lezárult a magyar csapatok európai kupaszereplése, ami lassan szokásosnak mondható módon még azelőtt véget ért, hogy igazából elkezdődött volna a kupaszezon. Idén sem éli meg a szeptembert egyetlen magyar csapat sem, sőt az előttünk álló szezonban magyar játékost is alig fogunk látni az európai kupákban.