Visszavonult a 20-szoros magyar válogatott focista

Buzsáky Ákos, Christian Poulsen, foci
DENMARK, Copenhagen : Denmark's Christian Poulsen (R) vies with Hungary's Akos Buzsaky during their FIFA World Cup 2010 qualifying match Denmark vs Hungary in Copenhagen on October 14, 2009. AFP PHOTO / Jens Noergaard Larsen / Scanpix
Vágólapra másolva!
Krónikus térdsérülése miatt a nyáron úgy döntött, befejezi az aktív játékot Buzsáky Ákos. A legutóbb a Ferencvárosban néhány mérkőzésen pályára lépő 20-szoros válogatott középpályás még kispályában gondolkodik, és saját klubjára, a Grund FC-re összpontosít.

"Kifejezetten jó a térdem, mert fél éve nem folytatok aktív sportot. Két éve voltak még ambícióim, szerettem volna itthon kiélvezni a futball azon időszakát, amikor nyomás nélkül tud az ember teljesíteni.

- nyilatkozta Buzsáky Ákos a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Az elmúlt két év csak arról szólt, hogy sérülés, műtét, rehabilitáció, majd ismét műtét. Valahol meg kellett hozni egy döntést, nekem ez 33 évesen jött el.

Sok szép évet tudok magam mögött, és boldogan gondolok ezekre vissza.

Tavaly szeptemberben volt egy térdműtéten, amikor belenéztek az orvosok, és azt javasolták, nincs értelme erőltetni. Én azért adtam magamnak egy esélyt, komoly rehabilitációt folytattam, januárban elkezdtem a felkészülést, próbáltam a legegészségesebb szintre hozni magam, de ahogy terheltem, a térdem reagált. Látszott, ennek így nincs értelme" - tette hozzá.

20 válogatott meccsén két gólt szerzett, a 2009-es dániai vb-selejtezőn az ő találatával nyertünk 1-0-ra Forrás: AFP/Jens Noergaard Larsen

A 33 éves labdarúgó 2002-ben az MTK-ból igazolt Portóba, ahol mindössze három meccsen szerepelt. Előbb kölcsönbe az Académicához, majd az angol Plymouth együtteséhez került, és az angolok 2005-ben meg is vették.

2007 és 2012 között a Queens Park Rangers játékosa volt, majd a Portsmouth és a Barnsley érintésével 2013-ban a Ferencvároshoz szerződött.

csak pár meccsen léptem pályára, de a vezetők abszolút türelmesek voltak, segítettek, a legjobb orvosok figyeltek rám. A Fradi előtt le a kalappal, még úgy is szerződést hosszabbított velem, hogy lehetett tudni, többet nem lépek pályára" - mondta, hozzátéve, hogy belülről is megfigyelhette, milyen profi módon épült fel a csapat.

"Az eredmények önmagukért beszélnek, a Fradinak van a legerősebb kerete, kiváló a szakmai háttér. Hogy toronymagasan vezetik a bajnokságot, az egy hosszú, felépített szakmai munka gyümölcse.

Igazi bukás lenne, ha a Ferencváros nem nyerné meg a bajnokságot."

Buzsáky elárulta, az elmúlt pár hónapban elfordult a futballtól, szeretne visszatérni. "Azt még nem tudom, hogy ez kispálya lesz, vagy saját egyesületemben, a Grund FC-nél a gyerekkel" - nyilatkozta.