Az évszázad botránya közelít a spanyol futball felé

176738959 HORIZONTAL FOOTBALL AMERICAN SHOT
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi look on during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 23, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Két katalán lap is úgy értesült, hogy a jövő hónapban esedékes el clásicó egyik partjelzőjét megkörnyékezték, hogy a madridiakat segítse a Barcelona elleni rangadón. 

Az idény első clásicóját november 21-én játsszák a Bernabeuban, és bár a játékvezetői csapatokat nem hozták nyilvánosságra, a klub minden bizonnyal tudják, kik vezetik majd a meccset. Az L’Esportiu és a COPE is úgy tudja, a Real Madrid részéről „nyomás alá helyezték az egyik partjelzőt, hogy a Barca ellen a madridiakat segítse.”

A katalán lap még ennél is tovább megy, azt állítja, az október 19-én történt esetről tud egy katalán korrupcióellenes ügyész, akihez egy Jacinto Vicente nevű ügyvéd keresett fel a játékvezető vallomásával, amiben részletesen elmondja, hogy helyezték nyomás alá. Az ügyvéd kérésére a partjelző nevét nem hozták nyilvánosságra, de a rendőrség a hírek szerint már megkezdte a nyomozást az ügyben.

Óriási tétje lesz az idei clásicónak Forrás: AFP/Gerard Julien

Az asszisztens kijelentette, nyilvánosságra akarja hozni a történteket, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset, és őt se érje személyes sérelem.

Megvan, ki próbálta befolyásolni a partjelzőt

A COPE már azt is tudni véli, hogy ki helyezte nyomás alá a partjelzőt, szerintük José Angel Jimenez Munoz de Morales, a Spanyol Játékvezetői Bizottság egyik tagja próbálta rábeszélni, hogy a madridiaknak kedvezzen a spanyol bajnokság csúcsrangadóján.

A spanyol lapok kiemelik, soha még csak hasonló esetre sem derült fény a spanyol első osztályú bajnokságban.