Vágólapra másolva!
A lehetséges ellenfelei között ott van a három spanyol nagycsapat.

Bár az Arsenal az utolsó fordulóban megcsinálta a pireuszi missziót, és a minimum feltételt még túl is teljesítve három góllal győzött az Olimpiakosz ellen, a nyolcaddöntőben ismét kőkemény kihívás várhat az angolokra.

Mivel a csapat másodikként végzett a csoportjában, így a csoportelsők közül kap ellenfelet a hétfői sorsoláson, és a szabályok szerint sem azonos országbelit, sem a saját csoportjából továbbjutót nem kaphat. Így aztán kiesett a Chelsea, a Manchester City és a Bayern, és a kalapban maradt a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Zenit és a Wolfsburg.

Utóbbi kettő hallatán talán nem is riadnak meg az Arsenal-drukkerek - bár a MU-t éppen a Wolfsburg pöckölte ki a sorozatból -, de a három spanyol közül bármelyik könnyen az angolok torkán akadhat.

Az esélyek arra, hogy ki kit kaphat a hétfői sorsoláson:

A BL nyolcaddöntősei:
csoportelsők: Real Madrid (spanyol), VfL Wolfsburg (német), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), FC Barcelona (címvédő, spanyol), Bayern München (német), Chelsea (angol), Zenit (orosz)
csoportmásodikok: Paris Saint-Germain (francia), PSV Eindhoven (holland), Benfica (portugál), Juventus (olasz), AS Roma (olasz), Arsenal (angol), Dinamo Kijev (ukrán), Gent (belga).