A visszatérő Böde mentette meg a kifütyült Fradit

A ferencvárosi Böde Dániel (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én.
Budapest, 2015. augusztus 29. A ferencvárosi Böde Dániel (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az éllovas Ferencváros a sérüléséből felépült Böde Dániel vezetésével 2-0-ra legyőzte szombaton a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, így továbbra is toronymagasan vezeti a tabellát.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Ferencváros - Puskás Akadémia 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6124 néző
v: Farkas Á.
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Leandro, Pintér Á., Ramírez - Nagy Á., Gera - Trinks (Radó, 46.), Hajnal (Böde, 62.), Varga R. (Lamah, 46.) - Sesták.
Puskás Akadémia: Pogacsics - Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró - Zsidai, Márkvárt - Csurko (Mészáros, 64.), Lopa (Bacelic-Grgic, 77.), Pekár (Zsótér, 77.) - Sallai R.
gól: Ramírez (64.),Pauljevic (66., öngól)
sárga lap: Leandro (8., 84.), illetve Zsidai (9.), Fiola (28.), Lopa (30.), Márkvárt (53.)
kiállítva: Leandro (84.)

A kezdés előtt a válogatott labdarúgók eddigi korelnökére, a Ferencváros legendás jobbhátvédjére, a múlt héten elhunyt Rudas Ferencre emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

Az első percekben az FTC volt fölényben, később azonban kiegyenlítődött a játék, sőt, inkább a vendégek birtokolták többet a labdát. A 41. percben Ramírez szabálytalansága miatt büntetőt végezhetett el a PAFC, de Pekár lövését Dibusz védte. A zöld-fehér játékosokat a szünetben füttyszó kísérte az öltözőbe.

Aztán jött Böde

A fordulást követően aktívabbá vált a Ferencváros, és a szurkolók nagy örömére beállt a válogatott csatár, Böde is, akinek még decemberben sérült meg a bokája, de mostanra felépült. A támadó mindjárt gólpasszt adott, majd maga is betalált, később aztán kiderült, hogy a második gólt hivatalosan a menteni igyekvő Pauljevic öngóljának írták be, ezzel el is dőlt a találkozó. A hajrában megfogyatkozott a hazai csapat, mivel Leandro megkapta második sárga lapját is.