Társoldalunk:

Elmeszelték a Leverkusen edzőjét

2016.02.24. 16:04

Öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Roger Schmidt, a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának edzője, miután a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni bajnokin a piros lap ellenére nem volt hajlandó távozni a kispadtól. A szakember három mérkőzést biztosan kihagy, kettőnek a végrehajtását azonban 2017 nyaráig felfüggesztette a szövetség.

A szakembernek azért kell bűnhődnie - és mellékbüntetésként 20 ezer eurót fizetnie -, mert a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni hazai bajnokin (0-1) nem volt hajlandó felmenni a lelátóra, amikor a játékvezető kiállította. 

A kiállítást reklamálás előzte meg, Schmidt azt nehezményezte, hogy a végül győzelmet érő dortmundi gól előtt az ellenfél nem onnan végzett el szabadrúgást, ahonnan a bíró mutatta. Miután a tréner nem engedelmeskedett, Felix Zwayer játékvezető félbeszakította a meccset, szünetet rendelt el, s a játékosokat az öltözőbe küldte. A játék kilenc perc elteltével folytatódhatott, a Leverkusen edzője akkor már a tribünön ült.

Felix Zwayer játékvezető és Roger Schmidt, a Leverkusen edzője

Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Schmidt az eltiltás idejére semmilyen közvetlen vagy közvetett kapcsolatban nem lehet csapatával a mérkőzés megkezdése előtt félórától a lefújást követő félórás időtartamig, nem mehet be az öltözőbe, az öltözőfolyosóra és a pályára sem.

A Bayer Leverkusen sportigazgatóját, Rudi Völlert is megbüntették, mégpedig 10 ezer euróra, mert egy tv-interjúban kritizálta a játékvezetőt.

Mindkét vétkes elfogadta a szerdai döntést, így az immár jogerős.