Társoldalunk:

A ráadásban született a Haladás győztes gólja

2016.02.27. 17:45

A Szombathelyi Haladás hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőri VTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 22. fordulójában. A zöld-fehéreknek ez volt az első hazai meccsük Sopronban, ahova saját stadionjuk újjáépítése miatt ideiglenesen kellett költözniük.

Eredmény, OTP Bank Liga, 22. forduló:
Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Sopron, 2127 néző
v.: Erdős
Haladás: Király - Jánvári, S. Wils, T. Wils (Martínez, 32.), Bosnjak - Iszlai, Kovács L., Medgyes - Gaál, Williams, Halmosi (Ugrai, 42.)
Diósgyőr: Rados - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi, Elek, Barczi, Bognár - Koman, Novothny (Griffiths, 74.)
gól: S. Wils (33.), Ugrai (92.), illetve Barczi (29., 11-esből)
sárga lap: S. Wils (67.), Griffiths (86.), illetve Király (28.), Martínez (39.), Gaál (45+5.)

Elég eseménytelenül telt el az első félidő jelentős része. Kizárólag a játékrész közepén volt egy rövid időszak, amikor a gyors gólváltás hatására élénkebb volt a tempó, de összességében egyik csapat sem tudta ráerőltetni az akaratát az ellenfélre.

A folytatásban sem lett élvezetesebb a találkozó, többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt az idő, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben.

A hajrára valamelyest fokozódott az iram, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, amelyek közül a Haladás használt ki egyet némi szerencsével, így egy megpattanó labdának köszönhetően első Sopronban rendezett hazai meccsén nyerni tudott.