Ilyen renitens futballista nincs több

Nicklas Bendtner, Wolfsburg, foci
Wolfsburg's Danish forward Nicklas Bendtneer watches proceedings during the German first division Bundesliga football match Wolfsburg vs Dortmund in Wolfsburg on December 5, 2015. ODD ANDERSEN / AFP
Vágólapra másolva!
Újabb bajba sodorta magát Nicklas Bendtner, a Wolfsburg dán válogatott csatára, és német sajtóértesülések szerint nem lenne meglepő, ha a klub megválna tőle.

Sorozatos botrányai miatt lassan Wolfsburgbasn is kitelik a becsülete Nicklas Bendtnernek, a dán válogatott csatár ezúttal 45 percet késett csapata edzéséről, amiért felfüggesztették a munkavégzés alól.

„Szeretnénk mihamarabb tisztázni az ügyet egy belső vizsgálat révén, de az tény, ha valaki megszegi a szabályokat, számolnia kell a következményekkel” – nyilatkozta Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója.

Nicklas Bendtner lassan a wolfsburgi kispadról is kiszorul Forrás: AFP/Odd Andersen

Bendtner 2014-ben érkezett az Arsenaltól, de folyamatosan fegyelmezni kell. A nyáron és a télen is komoly súlyfelesleggel tért vissza a klubhoz, februárban egy olyan képet posztolt Instagramra, ahol egy Mercedes mellett pózolt, noha a klub támogatója a Volkswagen.

Bendtner hülyeségei

2011. szeptember: egy hotelben történt verekedés miatt letartóztatták, de végül nem emeltek ellene vádat.

2011. november: a Svédország elleni barátságos mérkőzés után összeverekedett a Hotel Marienlyst egyik vendégével. A rendőrség végül ejtette az ügyet.

2011. december: Newcastle közelében gyorshajtásért letartóztatták, a megengedettnél 50 km/órával gyorsabban hajtotta Porschéjét. Később ugyancsak decemberben letartóztatták, a gyanú szerint sunderlandi csapattársával, Lee Cattermole-lal megrongált néhány autót.

2012. február: a gyorshajtás miatt két hónapra bevonták a jogosítványát az angol rendőrök.

2012. március: a newcastle-i bíróság bizonyítékok hiányában minden vádat ejtett ellene az autórongálási ügyben.

2012. május: ismét lekapcsolta az angol rendőrség, nem elég, hogy biztosítás nélküli autót hajtott, de a jármű rendszáma nem szerepelt a hatóság adatbázisában, sőt, a csatár jogosítványát sem tudta bemutatni.

2012. június: az UEFA súlyos pénzbüntetést rótt ki rá, amiért az alsónadrágján egy fogadóiroda reklámját hordta, és meg is mutatta a Portugália elleni meccsen 2012-ben

2013. március: a koppenhágai rendőrség letartóztatta, miután részegen forgalommal szemben hajtott. A dán szövetség fél évre eltiltotta a válogatottól.

2013. július: egy koppenhágai éjszakai bárban szóváltásba keveredett a Sarche Leone nevű fitneszmodellel, majd ráborította a poharában levő italt.

2014. március: a koppenhágai ivótúrája végén egy taxist zaklatott, majd miután a sofőr a rendőrséggel fenyegetőzött, kiszállt az autóból, kicsatolta nadrágja övét, és megszégyenítette az autót.

2015. április: egy órát késett egy edzésről, így a szakvezetés úgy döntött, nem szám,ít rá a másnapi, Schalke, elleni bajnokin.

2016. február: egy Mercedes mellett pózolt, noha a klub támogatója a Volkswagen.