Társoldalunk:

"Pénzlenyúló, sunyi húzás" - kiakadtak az Újpest bérletesei

2016.03.16. 13:23

Fel vannak háborodva az Újpest drukkerei, mivel a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-elődöntő előtt néhány nappal értesültek arról, hogy az év elején megváltott bérletük – az eddigi szokásokkal ellentétben – nem érvényes a szerda délutáni, Békéscsaba elleni mérkőzésre.

"Az Újpest FC úgy határozott, a mai kupaelődöntőre nem érvényesek a bérletek. Pedig az éves és a féléves bérletet is úgy árulta a klub, hogy minden hazai bajnoki és kupameccsre be lehet vele menni. Bérletesként tudom, hogy így van ez évek óta, hiszen mindegyik meccsen ott vagyok, és eddig mindegyik kupameccsre érvényes volt" – mondta az Origónak Ambrus András Újpest-drukker. 

Két szektor

Azt sem érti, miért csak két szektort nyitnak meg a meccsre. "Vagy mehetsz a kapu mögé 1900 forintért, vagy ha hasonló helyen szeretnél ülni, mint ahová a bérleted szól, akkor 2800 forintért vegyél jegyet. A bérleteseknél kicsapta ez a pénzlenyúló, sunyi húzás a biztosítékot, én öt év után ma először nem megyek ki hazai meccsre.  Ez a pofátlanság nekem is sok."

Az utóbbi években minden hazai kupameccsre is érvényes volt a bérlet

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A drukker szerint minden meccsen elmondja a szpíker, hogy jó lenne, ha minél többen tudnák biztatni a csapatot, ezért még inkább fájónak tartja a döntést. 

Megkerestük az Újpest FC-t, és a klub egyik munkatársa a hivatalos választ tolmácsolva annyit mondott, hogy a vezetés úgy döntött, az elődöntőben már nem érvényesek a bérletek,  "és ennyi". Forrásunk azt állította, hogy a bérletek meghirdetésekor nem tért ki rá a klub, hogy pontosan mire és meddig érvényes, viszont a honlapon 10-e óta fent van, hogy a bérletekkel a kupaelődöntőre nem lehet belépni.

A fájdalmas mondat a klub honlapjáról

Forrás: ujpestfc.hu

Ambrus András szerint ez nem igaz, bár elismerte, bizonyítéka nincs rá. "Néhány hónapja új honlapot készítettek, a régin még rajta volt, hogy a bérlet az összes hazai bajnoki és kupameccsre érvényes. Így volt ez tavaly és előtte is, 2014-ben is ott voltunk az MTK elleni elődöntőben – úgy, hogy a bérletünket elfogadták." 

Mindenki azt hihette, hogy érvényes a bérlet

A szurkoló szerda reggel megpróbálta maga is felhívni az Újpestet, de senkit nem sikerült elérnie az illetékesek közül. "Akit végül az alkalmazottak közül elértem telefonon, azt mondta privátban, hogy szégyelli magát a klub nevében." 

Egy másik általunk megkérdezett, neve elhallgatását kérő szurkoló arra panaszkodott, hogy az Újpest eljárása már csak azért sem korrekt, mert a honlapon nem egy aktuális hírt tett fel a változásról, hanem a jegyes-bérletes menüpontot egyszerűen módosította.  A klub kommunikációja szerinte megtévesztő, mert amikor nyilvánosságra hozták a jegyárakat, nem írták, hogy érvényes-e, vagy sem a Magyar Kupára. Mivel minden eddigi kupameccs előtt közölték, hogy az aktuális meccsre be lehet menni bérlettel is, ezért mindenki azt gondolhatta, hogy jó a bérlet. 

Ambrus szerint nem is a pénzről van szó. "Azzal a 6-8 emberrel, akikkel általában kijárunk a meccsekre, most csak azért sem leszünk ott ma. Ilyet még soha nem csináltam, hogy Budapesten ne a stadionban nézzem a csapatot, most viszont inkább egy vendéglőből követjük majd a történéseket." 

Csodálkoznánk, ha ma sok néző lenne a Szusza-stadionban

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Elek Tamás úgy tervezte, hogy szerdán korábban eljön a munkahelyéről, csak hogy odaérjen a 16 órás kezdésre, ám amikor megtudta, hogy nem érvényes a bérlete, úgy döntött, inkább végigdolgozza a napot. "2800 forint nem vágna a földhöz, de ha valaki támogatja a klubot azzal, hogy megvásárolja a bérletet, őt azért meg kéne becsülni.  Ettől függetlenül minden meccsre kimegyek, és ha ma a Fradi lenne az ellenfél, ott lennék, de jelen körülmények között inkább kihagyom a mérkőzést, a Békéscsaba ellen sokallom a 2800 forintot. Persze, nyerni fogunk, de most nélkülem" – mondta a szurkoló az Origónak. Hozzátette, ha a tulajdonos hozta meg ezt a döntést, akkor szerinte hibázott, vélhetően nem úgy gondolkodik, mint egy drukker. 

A meccset végül az Újpest 2-0-ra megnyerte.