"Pénzlenyúló, sunyi húzás" - kiakadtak az Újpest bérletesei

UTE
Budapest, 2009. október 3. Az újpesti szurkolók örülnek a győzelemnek a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójában az Újpest FC-Ferencváros találkozón a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest hazai környezetben 2-1-re győzött a Ferencváros ellen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Fel vannak háborodva az Újpest drukkerei, mivel a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-elődöntő előtt néhány nappal értesültek arról, hogy az év elején megváltott bérletük – az eddigi szokásokkal ellentétben – nem érvényes a szerda délutáni, Békéscsaba elleni mérkőzésre.

"Az Újpest FC úgy határozott, a mai kupaelődöntőre nem érvényesek a bérletek. Pedig az éves és a féléves bérletet is úgy árulta a klub, hogy minden hazai bajnoki és kupameccsre be lehet vele menni. Bérletesként tudom, hogy így van ez évek óta, hiszen mindegyik meccsen ott vagyok, és eddig mindegyik kupameccsre érvényes volt" – mondta az Origónak Ambrus András Újpest-drukker.

Két szektor

Azt sem érti, miért csak két szektort nyitnak meg a meccsre. "Vagy mehetsz a kapu mögé 1900 forintért, vagy ha hasonló helyen szeretnél ülni, mint ahová a bérleted szól, akkor 2800 forintért vegyél jegyet. A bérleteseknél kicsapta ez a pénzlenyúló, sunyi húzás a biztosítékot, én

Ez a pofátlanság nekem is sok."

Az utóbbi években minden hazai kupameccsre is érvényes volt a bérlet Forrás: MTI/Kovács Tamás

A drukker szerint minden meccsen elmondja a szpíker, hogy jó lenne, ha minél többen tudnák biztatni a csapatot, ezért még inkább fájónak tartja a döntést.

Megkerestük az Újpest FC-t, és a klub egyik munkatársa a hivatalos választ tolmácsolva annyit mondott, hogy

a vezetés úgy döntött, az elődöntőben már nem érvényesek a bérletek,

"és ennyi". Forrásunk azt állította, hogy a bérletek meghirdetésekor nem tért ki rá a klub, hogy pontosan mire és meddig érvényes, viszont a honlapon 10-e óta fent van, hogy a bérletekkel a kupaelődöntőre nem lehet belépni.

A fájdalmas mondat a klub honlapjáról Forrás: ujpestfc.hu

Ambrus András szerint ez nem igaz, bár elismerte, bizonyítéka nincs rá. "Néhány hónapja új honlapot készítettek, a régin még rajta volt, hogy a bérlet az összes hazai bajnoki és kupameccsre érvényes. Így volt ez tavaly és előtte is, 2014-ben is ott voltunk az MTK elleni elődöntőben – úgy, hogy a bérletünket elfogadták."

Mindenki azt hihette, hogy érvényes a bérlet

A szurkoló szerda reggel megpróbálta maga is felhívni az Újpestet, de senkit nem sikerült elérnie az illetékesek közül. "Akit végül az alkalmazottak közül elértem telefonon,

Egy másik általunk megkérdezett, neve elhallgatását kérő szurkoló arra panaszkodott, hogy az Újpest eljárása már csak azért sem korrekt, mert a honlapon nem egy aktuális hírt tett fel a változásról, hanem

a jegyes-bérletes menüpontot egyszerűen módosította.

A klub kommunikációja szerinte megtévesztő, mert amikor nyilvánosságra hozták a jegyárakat, nem írták, hogy érvényes-e, vagy sem a Magyar Kupára. Mivel minden eddigi kupameccs előtt közölték, hogy az aktuális meccsre be lehet menni bérlettel is, ezért mindenki azt gondolhatta, hogy jó a bérlet.

Ambrus szerint nem is a pénzről van szó. "Azzal a 6-8 emberrel, akikkel általában kijárunk a meccsekre, most csak azért sem leszünk ott ma. Ilyet még soha nem csináltam, hogy Budapesten ne a stadionban nézzem a csapatot, most viszont inkább egy vendéglőből követjük majd a történéseket."

Csodálkoznánk, ha ma sok néző lenne a Szusza-stadionban Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Elek Tamás úgy tervezte, hogy szerdán korábban eljön a munkahelyéről, csak hogy odaérjen a 16 órás kezdésre, ám amikor megtudta, hogy nem érvényes a bérlete, úgy döntött, inkább végigdolgozza a napot. "2800 forint nem vágna a földhöz, de

Ettől függetlenül minden meccsre kimegyek, és ha ma a Fradi lenne az ellenfél, ott lennék, de jelen körülmények között inkább kihagyom a mérkőzést, a Békéscsaba ellen sokallom a 2800 forintot. Persze, nyerni fogunk, de most nélkülem" – mondta a szurkoló az Origónak. Hozzátette, ha a tulajdonos hozta meg ezt a döntést, akkor szerinte hibázott, vélhetően nem úgy gondolkodik, mint egy drukker.

A meccset végül az Újpest 2-0-ra megnyerte.