Társoldalunk:

Már csak a Liverpool állíthatja meg az EL uralkodóját

2016.05.05. 23:29

Az Európa Ligában nem lesz spanyol házidöntő, mert a Liverpool kiejtette a Villarrealt. A sorozat specialistája, a Sevilla azonban ott lesz a fináléban, mert az idegenbeli döntetlen után hazai pályán 3-1-re verte a Sahtart.

Bátran kezdett az első meccset egy utolsóperces góllal megnyerő Villarreal az Anfielden, Mignolet nagyott védett Mario Gaspar megpattanó lövésénél, majd Dos Santos lőtt fölé egy perccel később.

A Liverpool viszont ahogy felébredt, egyből góllal nyitott, Clyne beadása után Aréola oldalra ütötte a labdát, amit Firmino visszatett a kapu elé, de középen Sturridge hiába kapálózott, a mögötte érkező Bruno Soriano testéről azonban bepattant a labda.

Lendületben maradt a Liverpool, és jöhetett volna a második gól, de Milner beadásánál Lallana nem találta el a labdát. A Dortmund ellen a győztes gólt fejelő Lovren most is próbálkozott, de Aréola védett. Az első félidő utolsó percében Bakambu előtt adódott lehetőség, de nagyon rosszul találta el a labdát, ami épphogy elvánszorgott a kapuig.

A második félidő nagy része is a Liverpoolról szólt, és a 63. percben Sturridge már tényleg feliratkozott a góllövők közé, Firmino gyatra lövésére csapott le, és a kapus lába között lőtte el a labdát, ami a kapufáról vágódott be.

A 71. percben még nagyobb bajba került a Villarreal, a korábban egy sárgát már begyűjtő Víctor Ruiz taposott rá Lallana lábára, amiért Kassai Viktortól megkapta a másodikat, így tíz emberrel fogyatkoztak a spanyolok.

Akiknek egy gól elég lett volna a továbbjutáshoz, és hevesen reklamáltak, amikor nem kaptak büntetőt Daniel Suárez fellökéséért - fújtak már be ilyet pedig korábban. A 80. percben minden eldőlt, Firmino harcolta le magát az alapvonalig, majd Sturridge-hoz passzolt, aki eltörte a labdát, de a kapu előtt lesgyanús helyzetben álló Lallana besegítette, a visszajátszásból derült ki, hogy az alapvonalnál üldögélő Musacchio miatt nem volt les.

A Liverpool a döntőben az előző két kiírás győztesével, a Sevillával találkozhat majd, amely az első csapat lehet a kupa történetében, amely triplázni tud, ilyenre még a sorozat elődjében, a Vásárvárosok-kupájában és az UEFA-kupában sem volt példa. A visszavágó hőse Gameiro volt, aki a 9. és a 47. percben is betalált.

Az első Gameiro-gól:


Az első félidő végén Eduardo még egyenlített:

 

Aztán ismét jött Gameiro:

 

Mariano kiflije a nap legszebb gólja:


Európa Liga, elődöntő:
Liverpool (angol) - Villarreal (spanyol) 3-0 (1-0)
gól: Bruno Soriano (7., öngól), Sturridge (63.), Lallana (80.)
piros lap: Víctor Ruiz (71., Villarreal)
továbbjutott: a Liverpool, 3-1-es összesítéssel

Sevilla (spanyol) - Sahtar Donyeck (ukrán) 3-1 (1-1)
gól: Gameiro (9., 47.), Mariano Ferreira (59.), illetve Eduardo da Silva (44.)
továbbjutott: a Sevilla, 5-3-as összesítéssel