Vágólapra másolva!
Ha tartalékos összeállításban is, de kiharcolta a csoportelsőséget Mexikó labdarúgócsapata a Copa Américán, az együttes 1-1-es döntetlent játszott Venezuelával, ezzel viszont Juan Carlos Osorio kapitány búcsút vehetett eddigi hibátlan mérlegétől.

Eredmény, Copa América, C csoport, 3. forduló:
Mexikó – Venezuela 1-1 (0-1)
gól: Jesús Corona (80.), illetve J. Velázquez (10.)

Uruguay – Jamaica 3-0 (1-0)
gól: A. Hernández (21.), J. Watson (66., öngól), M. Corujo (88.)

A C csoport első két fordulójában szinte minden eldőlt. Az nem számított meglepetésnek, hogy Mexikó legyőzte Uruguayt és Jamaicát, de hogy a kontinens egyik leggyengébbje, Venezuela is megcselekedte mindezt, az szinte csodaszámba ment.

A venezuelai Penaranda is nagyon harcolt Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Miközben az uruguayiak és a brazilok már elbúcsúztak a tornától, addig Rafael Dudamel szövetségi kapitány csapata a csoportelsőségért küzdött. A kiscsapat meglepő feltámadására jellemző, hogy korábban sohasem nyert még egymás után két meccset a Copán,

Mexikó ugyan szinte a teljes csapatát pihentette, a 10. percben szerzett Velázquez-találat őket is meglepte, az Arouca védője egy középre fejelt labdát szép mozdulattal, félfordulattal lőtt a hálóba (0-1).

Amikor már egyre kínosabbá vált az égés, Osorio csak pályára küldte Chicharito Hernandezt és Layúnt is, és a 80. percben Jesús Corona egy szenzációs szóló végén kilőtte a jobb felsőt (1-1).

Az 1-1-es eredménnyel Mexikó lett a csoportelső, és várhatóan a címvédő Chilével találkozik a nyolc között, míg Venezuela ellenfele minden bizonnyal Argentína lesz a negyeddöntőben.

A mexikóiaknak ezzel egy 11 mérkőzésből álló győzelmi sorozata szakadt meg, és már Juan Carlos Osorio kapitány sem mondhatja el, hogy 100 százalékos a kapitányi mérlege.

Uruguay a tét nélküli utolsó meccsen 3-0-ra verte Jamaicát.

A C csoport végeredménye:
1. Mexikó 7 pont (6-2)
2. Venezuela 7 (3-1)
3. Uruguay 3
4. Jamaica 0.