Rekordforgalom a riói repülőtéren

Horizontal
Rio de Janeiro's city mayor Eduardo Paes (L) and the president of the Brazilian Olympic Committee Carlos Arthur Nuzman (C) wave the Olympic flag next to Brazilian athletes, upon arrival from the London 2012 Olympics, at the Tom Jobim international airport in Rio de Janeiro, on August 13, 2012. Rio de Janeiro will host the 2016 Olympic Games. AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Az olimpia záróünnepsége utáni nap a legforgalmasabb Rio de Janeiro nemzetközi repülőterének hetvenéves történelmében, mivel csaknem 85 ezer utasra számítanak.

A sportolók, delegációk, újságírók és turisták közül aki tudott, hétfőre foglalt jegyet a hazaútra. Az O Globo brazil lap információi szerint csak az olimpiai küldöttségek 46 chartergéppel és 40 menetrendszerinti járattal indulnak el Rióból.

A flightradar24.com járatkövető honlap adatai szerint

a belföldi járatokkal együtt több mint 170 repülő indul hétfőn

a Tom Jobim Repülőtérről.

Az Ipanemai lány című brazil sláger szerzőjéről elnevezett légikikötőt előzetesen kibővítették az olimpia miatt, és jól tették, mert így nem csak a sportpályákon dőltek halomra a (világ)rekordok, hanem azokon kívül is.