Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane vezetőedző is meglepődött azon, hogy a címvédő Real Madrid elképesztő hajrá után 2-1-re legyőzte a vendég Sporting Lisboát szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában. A dortmundiak szárnyalnak, Guardioláék csatárukat méltatják. 

A portugálok a 89. percig vezettek, ekkor azonban jött a spanyol sztárcsapat színeiben 350. mérkőzésén pályára lépő Cristiano Ronaldo: a háromszoros aranylabdás, friss Európa-bajnok a 89. percben szabadrúgásból vette be nevelőegyesületének kapuját. A 95. percben a Real a győztes gólt is bepréselte, Álvaro Morata fejese révén.

"Erre nem számítottam.

- jelentette ki Zidane, hozzátéve, az utolsó másodpercig hajtani kell, és ezúttal egy közel sem tökéletes meccsen szereztek fontos három pontot.

Cristiano Ronaldo belőtte, pedig Zinedine Zidane már alig hitt benne Forrás: AFP

Ronaldo úgy vélekedett, hogy az efféle fordítások hozzátartoznak a Bernabéu Stadion mítoszához. "Ez a siker egyben figyelmeztetés is, mert ha puhán játszunk, akkor az ellenfél átgyalogol rajtunk" - nyilatkozott a portugál sztár, aki saját bevallása szerint korábbi klubja iránti tiszteletből nem ünnepelte meg gólját.

A Real kis híján az első gárda lett az AC Milan 1994-es rossz rajtja után, amelyik címvédő létére vereséggel kezdi meg a BL-szezont.

Tuchel történelmet írt a Dortmunddal

A főtábla egyetlen magyar érintettjének, a 63. percben becserélt Nikolics Nemanjának a csapata, a Legia Warszawa ugyanakkor óriási vereségbe szaladt bele szerdán, ugyanis a Borussia Dortmund 6-0-s győzelmet aratott Lengyelországban.

Thomas Tuchel Forrás: AFP/Patrik Stollarz

"Ennél szebben nem is kezdhettünk volna, erre a mérkőzésre mindig szívesen fogunk visszaemlékezni" - mondta Thomas Tuchel vezetőedző az egyesület történetének legnagyobb arányú BL-diadala után.

A Legia magyar csatára, Nikolics Nemanja ugyanakkor nem volt boldog a meccs után, és nem csak a hatalmas verés bántotta.

Guardiola: Ezt nem lehet tanítani

Ugyancsak könnyedén nyert a Manchester City, a keddről a nagy esőzés miatt egy nappal későbbre halasztott meccsen Josep Guardiola tanítványai 4-0-ra verték a vendég Borussia Mönchengladbachot. Az argentin Sergio Agüero három góllal vette ki részét a sikerből.

Sergio Agüero megállíthatatlan volt Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

"Ezt nem lehet tanítani. Sergio óriási tehetség, és a válogatottban, valamint elődöm, Manuel Pellegrini alatt is remekelt" - dicsérte a csatárt a spanyol mester.

A nyáron a Bayerntől érkezett Guardiola elismerően beszélt a holtszezonban elsőként szerződtetett Ilkay Gündoganról, a Dortmund volt középpályásáról is: "Hónapokig sérült volt, és még nem állt készen 90 perces bevetésre, de annyira intelligens, hogy beosztotta az erejét. Nem vesztette el a labdát, felért a támadásokkal, és mindkét lábbal nagyon ügyes volt" - tette hozzá.