Guardiola: Ha Yaya bocsánatot kér, játszhat

Yaya Touré, foci
Ivory Coast's midfielder Yaya Toure (front) challenges Ghana's midfielder Afriyie Acquah during the 2015 African Cup of Nations final football match between Ivory Coast and Ghana in Bata on February 8, 2015. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
Vágólapra másolva!
A Manchester City labdarúgója, Yaya Touré kedden lemondta további szereplését az elefántcsontparti válogatottban.

A 33 éves középpályás a közösségi oldalán jelentette be, hogy többé nem szeretne pályára lépni a nemzeti együttes színeiben. Az Afrika legjobb labdarúgójának négyszer megválasztott Touré 2004 óta 113 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, 19 gólt szerzett, és ő volt a csapatkapitány, amikor tavaly megnyerték az Afrikai Nemzetek Kupáját.

Yaya Touréról a Manchester City vezetőedzője, Josep Guardiola kedden elmondta:

addig nem számít rá, amíg nem kér bocsánatot

azért, mert ügynöke panaszkodott a sajtó képviselőinek. Dimitri Seluk a közelmúltban úgy fogalmazott: a tréner megalázta ügyfelét azzal, hogy kihagyta a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett keretből.

Yaya Toure lemondta az elefántcsontparti válogatottságot Forrás: AFP/Carl de Souza

"Bocsánatot kell kérnie. Ha nem teszi, akkor nem fog játszani. Nehéz döntés volt kihagyni őt a BL-csapatból, de egy nappal később az ügynöke máris szaladt a médiához. Tourénak még nem volt bátorsága, hogy felhívjon. Ettől a pillanattól nem tagja a csapatnak" - jelentette ki Guardiola, aki Seluktól is bocsánatkérést vár.