Az argentin kapitány szerint a Barca nem törődik Messivel

FC Barcelona v Club Atletico de Madrid - La Liga Lionel Messi ask the change injured Barcelona FC Barcelona Stadium FC Barcelona vs Atletico Madrid Urbanandsport / Urbanandsport / Nur Photo Liga Santander round 5
Lionel Messi ask the change injured during the match between FC Barcelona vs Atletico Madrid, for the round 5 of the Liga Santander, played at FC Barcelona Stadium on 21th Sep 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by Urbanandsport/Nur Photo)
Vágólapra másolva!
Edgardo Bauza kissé ingerülten nyilatkozott Lionel Messi sérülése után. A dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya már nem foglalkozik a katalán klubtól kapott jelentésekkel, inkább személyesen kíván beszélni csapata sztárjával.

Lionel Messi lágyéksérülést szenvedett a Barcelona–Atlético Madrid spanyol bajnoki rangadón, ami miatt három hetet lesz kénytelen kihagyni. A bajnoki (a Sporting Gijon és a Celta Vigo ellen) és BL-találkozók (a Borussia Mönchengladbach ellen) mellett a Peru és Paraguay elleni vb-selejtezőket is ki kell hagynia.

Edgardo Bauza Forrás: AFP/Andres Larrovere

Emiatt jött ki a béketűrésből Edgardo Bauza argentin szövetségi kapitány, aki meglehetősen ingerült hangvételű nyilatkozatot adott az argentin közszolgálati rádiónak.

– dühöngött egy sort Bauza.

A kapitány azt is elmondta, egyelőre nem tudják pontosan, hogy sérült meg Messi, ahogy azt sem, hogy mi a pontos diagnózis.

„Egyelőre csak a Barcelona hivatalos álláspontját ismerjük. Mindenhogy beszélni akarunk Messivel, hogy lássuk, milyen állapotban van, és a válogatott fizioterapeutái is kapcsolatba fognak lépni a barcelonai kollégáikkal, hogy pontosan megállapíthassuk a diagnózist.”

A legrosszabbkor

A dél-amerikai vb-selejtezős csoportban a 16 pontos Uruguay és a 15 pontos Brazília mögött – ugyancsak 15 ponttal – a harmadik helyen álló argentinok október 6-án Limában Peruval, majd 11-én Cordobában Paraguayjal találkoznak.

Messi kidőlése már csak azért is kellemetlen, mert miután az argentin válogatott Chilével szemben sorozatban másodszor is alulmaradt a Copa América döntőjében, a Barca sztárja lemondta a válogatottságot, és

csak hosszas unszolás és össznemzeti könyörgés után tért vissza

– és mindjárt győztes gólt rúgott szeptember 2-án az Uruguay elleni rangadón.