Nagy Ádám: Vereséggel felérő döntetlen

Nagy Ádám, foci, Bologna
Adam Nagy of Bologna during the Serie A TIM match between Napoli and Bologna at Stadio San Paolo, Naples, Italy on 17 September 2016. (Photo by Franco Romano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nagy Ádám talán olaszországi pályafutása legjobb meccsét játszotta a Lazio ellen. A Bologna válogatott középpályása először játszott végig Serie A-bajnokit, és remek teljesítményt nyújtott, amiről a Digisport olasz magazinjában beszélt.

"Ez a döntetlen vereséggel ér fel, hiszen a legutolsó pillanatban kaptuk a gólt" - idézte fel a Lazio elleni mérkőzést a középpályás. A Bologna egészen a 96. percig vezetett Rómában, ekkor a játékvezető megette a Lazio-csatár műesését, és büntetőt ítélt, amit Ciro Immobile bevágott.

"Az összképet tekintve azért jogosnak mondható a döntetlen,

Nagyon kellemetlen így pontokat veszíteni, mert ezeket a meccseket kellene megnyernünk, hogy a középmezőnyben maradjunk, ezért volt különösen fájó a vasárnapi döntetlen" - mondta a 12. helyen álló Bologna játékosa.

Nagy Ádám a mezőny egyik legjobbja volt Forrás: NurPhoto/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

Azzal kapcsolatban, hogy most játszott először végig meccset Bolognában, Nagy Ádám elmondta, eddig nem is jutott eszébe a dolog. "Csak most esett le, hogy egyszer sem játszottam végig, talán mert legtöbbször taktikai okokból cserélte le. Kivéve az Inter ellen, akkor nem ment igazán a játék, éreztem én is.

Ha csak egy félidő, vagy 60 perc jut, az nem kellemes, de most jó játékkal játszottam végig a meccset" - mondta Nagy.

Mindenhol ugyanazt játssza a Bologna

A Bologna jól rajtolt, Nagy Ádám szerint most már idegenben is elkezdték gyűjtögetni a pontokat, így elégedettek a rajttal. "Otthon próbálunk dominálni, de idegenben is hasonló a koncepció: sokat kell tartani a labdát, járatni, őrölni az ellenfelet, de ez idegenben sokkal nehezebb feladat."

A műsorban Bánki József Fradi-legenda azt kérdezte Nagytól, ki volt eddig a legjobb játékos, akivel szembe került a Serie A-ban, Nagy némi gondolkodás után a brazil születésű, de már olasz állampolgár Jorginhót (Napoli) nevezte meg.