Vágólapra másolva!
Hogyan mondjuk helyesen azt a mondatot 2016 őszén, hogy „Cristiano Ronaldo egy cselgép"? Így: Cristiano Ronaldo egy cselgép volt.

Aki figyelemmel követi a Real Madrid háromszoros aranylabdás sztárjának pályafutását, minden bizonnyal észrevette, hogy

az elmúlt években látványosan átalakult a portugál támadó játéka.

Ronaldo 31 évesen már nem olyan gyors, mint fénykorában, ráadásul a térdével is problémák vannak. Ennek tudatában egyre kevesebb párharcot vállal fel és egyre inkább a támadások utolsó labdaérintése az övé.

A Real Madrid 7-ese biztosan nem örül ennek a statisztikának Forrás: AFP/Cristina Quicler

2015 őszén Zinédine Zidane elődje, Rafa Benítez próbálkozott középcsatárt játszatni Ronaldóval, de nem jött be a terv, így gyorsan visszakerült a támadótrió bal oldalára.

Szóval CR sebessége nem a régi, a játéka pedig látványosan átalakult, de azért az némileg meglepő, hogy a 2016–2017-es szezonban eddig

Cristiano Ronaldo a legrosszabbul cselező játékos a spanyol bajnokságban.

CR7 átlagban 0.5 sikeres cselt mutat be egy mérkőzésen, ez a legkevesebb a La Liga mezőnyét tekintve. (A @barcanumbers Twitter-oldal statisztikája azokat a játékosokat vette számításba, akik legalább tíz megkísérelt cselt jegyeznek, ez kilencven labdarúgót jelent.)

Az élen két Barcelona-játékost találunk, Neymar és Iniesta közel öt sikeres cselt mutat be átlagosan egy mérkőzésen.

Ronaldo tehát ritkán veri át ellenfeleit sikeres csellel, de azt nem állíthatjuk, hogy ne próbálkozna. A cselstatisztika számára kevésbé védhető része, hogy

a vizsgált mérkőzéseken a cseleinek csak a tíz százaléka volt sikeres.

A spanyol bajnokság játékosai között ez szintén az egyik leggyengébb teljesítmény.

Persze azt se felejtsük el, hogy Ronaldo sérüléssel bajlódott a szezon elején, a formája még messze van a legjobbtól, ez a góljai számán (7 találkozó/4 gól) is érződik. Nyilván, csak önmagához mérve.

Cristiano Ronaldo és a Real Madrid kedd este Nemanja Nikolics csapata, a Legia Warszawa ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában.

És ha már a cselek: emlékeznek Nikolics lettek ellen adott gólpassza előtti másodpercekre?