Ronaldo kihagyott büntetővel is mesterhármast lőtt

fbl Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates after scoring his team's second goal during the Spanish league football match between Deportivo Alaves and Real Madrid CF at the Mendizorroza stadium in Vitoria on October 29, 2016. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
A listavezető Real Madrid 0–1-ről fordítva idegenben 4–1-re verte a Deportivo Alavest a spanyol focibajnokság 10. fordulójában.

A hetedik percben a hazaiak szereztek vezetést, ám a vendégek még az első félidőben fordítottak Cristiano Ronaldo duplájával. A portugál előbb egy tizenegyest értékesített, majd egy megpattanó lövéssel hozta előnybe csapatát.

Ronaldónak egy kihagyott büntető is belefért Forrás: AFP/Ander Gillenea

A meccs hajrájában ismét büntetőhöz jutott a Real, de Ronaldo azt kihagyta, pályafutása során 20. alkalommal hibázott tizenegyest.

Fernando Pacheco, az Alaves kapusa csupán egy lövést védett a meccsen, ezt a büntetőt.

A meccset Marcelo pazar passza után a csereként beállt Morata döntötte el, a 4–1-es végeredményt pedig Marcelo újabb gólpassza után Ronaldo állította be. Ez volt a portugál aranylabdás 38. mesterhármasa a Real Madridban, ennyit korábban egyetlen játékos sem lőtt Spanyolországban.

Az Alaves négy forduló óta nyeretlen, a Real Madrid pedig zsinórban harmadik bajnokiján győzött, így továbbra is vezeti a tabellát.