Vágólapra másolva!
A listavezető Real Madrid hazai pályán Cristiano Ronaldo duplájával 2-1-re legyőzte a Sporting Gijónt a spanyol bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján. Este a Sevilla elverte a hiába hajtó Valenciát.

Primera División, 13. forduló:
Real Madrid-Sporting Gijón 2-1 (2-1)
gól: Ronaldo (5. - 11-es, 18.), ill. Carmona (35.)

A szeptember 11. óta nyeretlen vendégcsapat közel állt hozzá, hogy bombameglepetést okozzon a Bernabéu Stadionban, de a 78. percben Duje Cop büntetőt rontott.

Zinedine Zidane Bajnokok Ligája-győztes együttese már 31 tétmérkőzés óta veretlen, a francia edző ezzel beérte Carlo Ancelottit, és már csak Leo Beenhakker (33 mérkőzés) előzi meg.

A Sporting maradt a kiesést érő 18. helyen, a Real Madrid továbbra is vezet, hat ponttal a Sevilla, és héttel a Barcelona előtt, amely vasárnap 20.45-től a Real Sociedad otthonában játszik.

Égő Valencia, Piatti nagy napja

Sevilla-Valencia 2-1
gól: Garay (öngól, 53.), ill. Munir (65.)

A Valencia sorozatban a 24. idegenbeli bajnokiján kapott gólt, ez pedig a legrosszabb sorozata 1983 óta. A folytatásban rettenetesen hajtott a csapat, és azon túl, hogy egyszer egyenlített, semmi nem jött össze neki - pedig még a 94. percben is akadt nagy helyzete. A tabellán maradt 16. a Valencia, ami elég ijesztő helyezés a fényes (közel)múltú klubtól.

Espanyol-Leganés 3-0
gól: Moreno (47.), Piatti (51. és 88.)

Pablo Piatti az első gólnál még "csak" asszisztált, azután maga vágott kettőt a Leganésnek, azaz mindhárom gólban benne volt, kulcsszerepet vállalva így abban, hogy a csapata megerősítette a helyét a középmezőnyben.

Az élcsoport:
1. Real Madrid 33 pont
2. Sevilla 27
3. Barcelona 26

A góllistán C. Ronaldo vezet (10), Lionel Messi és Luis Suáraz előtt (8-8).