Vágólapra másolva!
Matt Le Tissier, az angol labdarúgó-válogatott és a Southampton korábbi kiválósága a BBC kamerája előtt mesélt arról, hogyan bánt vele és társaival az a Bob Higgins, aki az angol labdarúgást megrázó pedofilbotrány egyik fő gyanúsítottja.

Matt Le Tissier nem érzi magát áldozatnak, de felnőtt fejjel visszagondolva, tizenévesen ő maga is átélt utólag nehezen magyarázható élményeket Bob Higgins tanítványaként.

Érthetetlen, hogy maradhatott ez az ember gyerekek közelében

Elég kényelmetlen szituáció volt" - emlékezett vissza a Southampton szurkolók körében csak Le Godnak (azaz L'Istennek) becézett Le Tissier.

Matt Le Tissier szerint ma már gusztustalan, ami gyerekként normálisnak tűnt Forrás: BBC

„Most visszagondolva ez nagyon-nagyon rossz volt, de akkor, fiatal fejjel, látva, hogy mindenkivel ez történik, normálisnak tűnt.

Ami ott és akkor zajlott, az nem nevezhető normálisnak. De csak most gondolja végig az ember, hogyan is történhetett ez. Gyerekként könnyedén túlsiklottunk ezen, de egyáltalán nem volt helyes" – tette hozzá a korábbi nyolcszoros angol válogatott középpályás, aki azt is mondta, nem érzi magát áldozatnak, arra kérte a közvéleményt, hogy ne sajnálják, egyszerűen csak elmesélte, ami történt.

„Remélem, a saját történetüket elmesélők bátorsága a többi áldozatot is arra ösztönzi, hogy álljanak elő, és ne hallgassanak tovább" – mondta Le Tissier, aki teljes profi pályafutását a Southamptonnál töltötte. Ő volt a Premier League történetének első középpályása, aki 100 gólig jutott.