A terroristák listájára került a 100-szoros válogatott futballista

Horizontal
Al-Ahly forward Mohamed Aboutrika smiles with joy after scoring a goal against Japan's San Frecce Hiroshima during their 2012 Club World Cup quarter-final football match in Toyota on December 9, 2012. Al-Ahly won the match 2-1. AFP PHOTO/Toru YAMANAKA / AFP PHOTO / TORU YAMANAKA
Vágólapra másolva!
Egyiptom a terroristagyanús személyek listájára tette az ország történetének egyik legjobb labdarúgóját, a százszoros válogatottként visszavonuló Mohamed Aboutrikát – írja a BBC a játékos ügyvédjére hivatkozva.

Aboutrika azért kerülhetett fel a listára, mert – állítólag – anyagilag támogatta a terrorszervezetként nyilvántartott Muszlim Testvériséget, illetve 2012-ben segítette hatalomra kerülni Egyiptom korábbi elnökét, Mohamed Morszit, aki a Muszlim Testvériség tagja.

Aboutrika két Afrika-kupát, hét egyiptomi bajnoki címet és öt afrikai BL-t nyert Forrás: AFP/Alexander Joe

Egyiptomban a terroristagyanús személyek nem hagyhatják el az országot, valamint az útlevelüket és a vagyonukat is befagyaszthatják. Így járhat Aboutrika is, aki tíz éven át játszott Egyiptom és Afrika legsikeresebb futballklubjában, az al-Ahliban, 356 bajnoki mérkőzésen 167 gólt szerzett.

A 2013-ban visszavonult exfutballista ügyvédje bejelentette, fellebbeznek a szerintük törvénysértő döntés ellen, mivel ügyfelét nem ítélték el, és hivatalosan vádat sem emeltek ellene.