Vágólapra másolva!
A szombat esti Ferencváros–Budapest Honvéd Magyar Kupa-nyolcaddöntő (2-1) egyik legérdekesebb szereplője Botka Endre volt, aki hosszú idő után elhagyta a Kispestet, és januárban a zöld-fehérek futballistája lett. A sors fintora, hogy a magyar válogatottban novemberben bemutatkozó hátvéd tétmérkőzésen pont a Honvéd ellen debütált új klubja mezében.

„Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, egyben volt a csapat, itt-ott lehetett érezni, hogy össze kell még csiszolódnunk, de idővel ez is meg fog oldódni" – értékelt a lefújás után az Origónak Botka Endre, aki

16 év után hagyta el a Budapest Honvédot, és lett a Ferencváros labdarúgója.

Ezek után nem meglepő, hogy a kispesti vendégtábor a kilencven perc során rendre megtalálta a Fradi új igazolását, aki sokat készült fejben a volt csapata elleni bemutatkozásra.

Botka Endre (b) különleges mérkőzésen debütált a Ferencvárosban Fotó: Adrián Zoltán - Origo

„A mérkőzés előtt természetesen furán éreztem magam, fejben sokat készültem, úgy érzem, százszázalékosan sikerült megbirkóznom a nyomással. A negatívumokra nem figyeltem, csak a pozitívumokra, a ferencvárosi szurkolók buzdítására koncentráltam" – nyilatkozta Botka, aki a kispesti játékosok részéről semmilyen ellenszenvet nem tapasztalt, viszont bevallása szerint néha elbizonytalanodott, hogy kinek is kell passzolni.

– jegyezte meg mosolygósan.

A Ferencváros nyolc új igazolással frissítette fel keretét a téli szünetben, ebből öt labdarúgó, köztük a Bundesligából kölcsönbe hazatérő Kleinheisler László rögtön a kezdőcsapatban találta magát. Megkérdeztük Botka Endrét,

miben érzi a legnagyobb különbséget az őszi és a tavaszi Fradi között.

„Sokkal stabilabbak vagyunk, többet járatjuk a labdát, jobb lehetőségeink vannak a támadójátékban, bízom benne, hogy ez hétről hétre tovább javul majd. Természetesen a bajnoki cím megvédése és a Magyar Kupa elhódítása a Ferencváros célja ebben a szezonban" – zárta szavait a 22 éves futballista.