Vágólapra másolva!
Vasárnap egy 93. percben szerzett góllal egyenlített hazai pályán a Sopron futballcsapata a Kozármisleny ellen az NB II 26. fordulójának mérkőzésén. A vendégek edzője, Szanyó Károly állítólag durván szólt az asszisztenshez, ezért az MLSZ fegyelmi bizottsága négy mérkőzésről eltiltotta. A klub fellebbez az ítélet ellen.

„Szanyó Károly vezetőedző, mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, majd a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől négy soron következő NB II. férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésről szóló eltiltást kapott" – áll a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának határozatában.

A vasárnapi Sopron-Kozármisleny másodosztályú bajnokin a 93. percig a vendégek vezettek, ekkor a hazaiak szöglet után egyenlítettek. A kozármislenyiek edzője, Szanyó Károly állítólag túl vehemensen tiltakozott, mert szerint az asszisztens tévesen ítélt szögletet.

„Az egész abból alakult ki, hogy a partjelzőnek volt egy borzalmasan rosszul sikerült ítélete. Ott, a hosszabbítás perceiben érthető, ha az edző feszültebb. Karcsi valóban számon kérte az asszisztenst. Ugyanakkor mivel szem- és fültanúja voltam az esetnek, elmondhatom, semmi olyat nem mondott, amit ne bírna el a nyomdafesték. Az is érdekes, hogy az edzőnk még nem volt eltiltva. Ilyenkor, hacsak nem kirívó sportszerűtlenségről van szó, pénzbüntetést szokott alkalmazni az FB. Karcsinak nincs ilyen előélete, nem visszaeső, így érthetetlen a négymeccses büntetés" – idézte Feleki Attilát, a klub tulajdonosát a Bama.hu portál.

A portál azt írta, a meccs jegyzőkönyvébe a „Mi a k.... anyádnak ítéltél szögletet?" mondat is bekerült, amely alapján a fegyelmi bizottság meghozta a súlyos ítéletet. A klub vitatja, hogy ez a mondat egyáltalán elhangzott, éppen ezért fellebbeznek az ítélet ellen.

„Nem szoktunk fellebbezni, de most ezt kell tennünk. Az egyetlen elfogadható ítélet az lenne, ha egyetlen mérkőzésről sem tiltanák el vezetőedzőnket" – nyilatkozta Feleki.