Higuaín-gólok és 8 mp-es csodacsere Nápolyban, döntőben a Juve

fbl Horizontal
Juventus' forward from Argentina Gonzalo Higuain (2ndR) celebrates with teammates after scoring during the Tim Cup semifinal second leg football match SSC Napoli vs Juventus FC on April 5, 2017 at the San Paolo Stadium. / AFP PHOTO / CARLO HERMANN
Vágólapra másolva!
A Lazio után a Juventus is bejutott az Olasz Kupa 2017-es döntőjébe, miután Nápolyban 3-2-re kikapott az elődöntő második mérkőzésén, összesítésben viszont 5-4-re felülmúlta a Napolit.

A két csapat vasárnap ugyanúgy a San Paolo Stadionban találkozott bajnoki mérkőzésen, akkor 1-1-es döntetlenre végeztek. Az elődöntő első mérkőzésén 3-1-re nyert a Torinóban a Juventus.

Szerda este is a Juventus szerezte az első gólt, ezúttal a hétvégén visszafogott teljesítményt nyújtó Gonzalo Higuaín nyitotta a gólok sorát. A Napolit a nyáron a Juve kedvéért elhagyó argentin ezúttal sem ünnepelte korábbi csapata ellen szerzett találatát, Pepe Reinának mondjuk megköszönhette volna.

A második félidőben Hamsík révén egyenlített a Napoli, majd Higuaín újabb gólt szerzett, ezzel úgy tűnt, minden eldőlt, hiszen a hazaiaknak legalább öt gólra volt szükségük a továbbjutáshoz. A remény viszont feléledt.

Dries Mertens a pályára lépése után nyolc másodperccel betalált,

kihasználva a kupamérkőzéseken Gianluigi Buffont helyettesítő Neto hatalmas hibáját.

Alig hat percel később a Napoli újabb gólt szerzett, Lorenzo Insigne 3-2-re módosította az állást. Volt hátra több mint 20 perc, és a hazaiak csak kétgólnyi távolságra voltak a döntőtől.

A Juventus védelme azonban összeszedte magát, megőrizte – összesítésben – egygólos előnyét, és bejutott az Olasz Kupa májusi döntőjébe, amelyben a Romát kiejtő Lazio lesz az ellenfele.

Olasz Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés
Napoli-Juventus 3-2 (0-1)
gól: Hamsík (53.), Mertens (61.), Insigne (67.), ill. Higuaín (32., 59.)
Továbbjutott: Juventus, 5-4-es összesítéssel.