Vágólapra másolva!
Négy mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I 26. fordulója. A Honvéd keddi diósgyőri veresége után a Videoton ismét listavezető lehet, amennyiben nyer az utolsó helyezett Gyirmót otthonában. Izgalmasnak ígérkezik még a Paks–Ferencváros találkozó is.

Csertői Aurél együttese, a Paks nyolc mérkőzés óta veretlen, míg a Ferencváros nincs jó formában. A két csapat paksi összecsapásán nem lenne meglepetés, ha a hazai együttes begyűjtené a három pontot.

Ebben az esetben a Fradinak szinte már csak a Magyar Kupa megnyerése esetén nyílna lehetősége arra, hogy nyáron a nemzetközi kupában indulhasson.

Arról nem is szólva, hogy a Paks győzelme esetén a táblázaton 1 pontra megközelítené a zöld-fehéreket. A Fradi legutóbb hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Diósgyőr ellen, a Paks szintén 1-1-et játszott az Újpest otthonában.

Thomas Dollnak és csapatának nehéz dolga lesz Pakson Fotó: Polyák Attila - Origo

A Videoton viszont nagy lehetőség előtt áll.

Amennyiben a székesfehérváriak nyernek Gyirmóton, visszaveszik a vezetést a Honvédtól.

Ezen a mérkőzésen már a döntetlen is óriási meglepetés lenne, éppen ezért nehezen képzelhető el, hogy a Videoton nem él a kínálkozó lehetőséggel.

A Mezőkövesd – amely az őszi szezon végén még ötödik volt – borzalmas formát fut tavasszal.

Tomiszlav Szivics edző a legutóbbi, MTK elleni vereség után magára vállalta a kudarcot, de ez sem változtat azon a tényen, hogy a kövesdiek egyre közelebb kerülnek a kieső zónához. Számukra tényleg kulcsfontosságú lesz a Debrecen elleni mérkőzés.

Mezőkövesden nagy meccset ígér a Debrecen vendégjátéka Forrás: MTI

A Loki szintén nehéz pillanatokat élt át, de az előző két meccsen (a Vasas ellen idegenben és a Gyirmót ellen otthon) hat pontot szerzett.

Amennyiben a mezőkövesdi meccsen is nyer a Debrecen, tényleg elkezdhetnek aggódni a korábban mág bravúrcsapatnak kikiáltott kövesdi játékosok.

A 26. forduló szerdai negyedik mérkőzése az MTK–Haladás összecsapás lesz. Valamennyi meccs 18 órakor kezdődik. A mérkőzések alakulásáról az Origo Livescore-oldala is beszámol.

A 26. forduló keddi mérkőzései: Diósgyőr-Honvéd 2-0 és Vasas-Újpest 2-3.

A szerdai párosítás: Gyirmót-Videoton 18.00, Mezőkövesd-Debrecen 18.00, MTK-Haladás 18.00, Paks-Ferencváros 18.00