Brüsszelben ikszelt a ManUnited, szurkolói botrány volt Lyonban

lyon besiktas, foci, huligánok, Európa Liga
Besiktas' and Lyon's supporters fight before the UEFA Europa League first leg quarter final football match between Lyon (OL) and Besiktas on April 13, 2017, at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
Összecsaptak a Besiktas futballcsapatának szurkolói a lyoni rendőrökkel a csütörtök esti Európa Liga-negyeddöntő előtt. A botrány a stadionon belül folytatódott, a mérkőzést végül a pályára rohanó szurkolók miatt csak 50 perc késéssel tudták elkezdeni. A vendégek hiába vezettek a 86. percig, végül a Lyon nyert 2-1-re.

A Lyon-Besiktas meccset megelőzően a fekete pólót viselő vendég ultrák a stadion előtt kerültek összetűzésbe a rendfenntartókkal, a szurkolók füstbombákat is bevetettek.

Összecsaptak egymással a Besiktas és a Lyon szurkolói Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A stadionon belül sem csitultak a kedélyek, a török szurkolók a felső karéjból pirotechnikai eszközöket és más tárgyakat kezdtek eldobálni, és a támadás miatt a hazai drukkerek a pályára menekültek.

Ugyanakkor a francia huligánok sem hagyták magukat, viszontválaszként ők is megtámadták a törökök egyik szektorát.

A mérkőzést nem lehetett elkezdeni 21.05-kor, végül 50 perc kellett a rendteremtéshez, és a kezdő sípszóhoz. A mérkőzést végül a hazaiak egy jó hajrával 2-1-re megnyerték.

Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Ami a többi mérkőzést illeti: a Manchester Unitedre nagyon komoly fegyveres kíséret vigyázott Brüsszelben, ahol a rendőrség nem csupán a Constant Vanden Stock Stadiont, de a helyi vasútállomást is kiemelt figyelemmel őrizte. A meccsen az angolok szereztek vezetést Mhitarjan révén, de a 86. percben az Anderlecht ki tudott egyenlíteni.

A Genk biztató eredményt ért a Celta Vigo vendégeként, míg az Ajax hazai pályán szerzett kétgólos előnyt a Schalke ellen. Érdekesség, hogy az amszterdamiak második találatát a korábbi kiváló labdarúgó, Patrick Kluivert 17 éves fia, Justin készítette elő.

Eredmények, Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések:
Ajax Amsterdam (holland) - Schalke (német) 2-0 (1-0)
gól: Klaassen (23., 52., az elsőt büntetőből)

Celta Vigo (spanyol) - Genk (belga) 3-2 (3-1)
gól: Sisto (15.), Iago Aspas (17.), Guidetti (38.), illetve Boëtius (10.), Buffel (67.)

Anderlecht (belga) - Manchester United (angol) 1-1 (0-1)
gól: Dendoncker (86.), illetve Mhitarjan (36.)

Olympique Lyon (francia) - Besiktas (török) 2-1 (0-1)
gól: Tolisso (83.), Morel (84.), illetve Babel (15.).