Megvan a Barcelona új vezetőedzője

RCD Espanyol v Athletic Club - La Liga Ernesto Valverde Barcelona RCD Espanyol Stadium RCD Espanyol vs Athletic Club Urbanandsport / Nur Photo Liga Santander round 11
Ernesto Valverde during the match between RCD Espanyol vs Athletic Club, for the round 11 of the Liga Santander, played at RCD Espanyol Stadium on 6th November 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A katalán Mundo Deportivo értesülései szerint az FC Barcelona megtalálta Luis Enrique utódját, aki Ernesto Valverde lesz. A klub várhatóan a spanyol Király Kupa hétvégi döntője után jelenti be hivatalosan az Athletic Bilbaótól érkező tréner kinevezését.

Valverde a hírek szerint kétéves szerződést ír alá a Barcelonával, amely egy újabb évvel meghosszabbítható lesz. Az 53 éves edző 2013 óta irányította az Athletic Bilbaót, pályafutás során másodszor, 2015-ben spanyol Szuperkupát nyert, 31 év után ez volt az első jelentős trófeája a baszk klubnak.

Ernesto Valverde Forrás: DPPI/ Bagu Blanco

Valverde játékosként is megfordult a Barcelonánál, 1988 és 1990 között egy Király Kupát és egy UEFA-kupát emelhetett a magasba. Július 1-től vezetőedzőként tér vissza, segítői Jon Aspiazu és José Antonio Pozanco lesznek, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi másodedző és másik korábbi jelölt, Juan Carlos Unzué is távozik az első csapattól.

Az új edző első mérkőzése a BL-döntős Juventus ellen lesz július 22-én New Jerseyben a Nemzetközi Bajnokok Kupája felkészülési tornán, majd a Manchester Uniteddel és a Real Madriddal is találkoznak.

Valverde azt a Luis Enriquét váltja a kispadon, aki 2014-ben került a Barcelona élére, 2015-ben triplázott a klubbal (bajnokság, kupa, BL), de 2016-ban és 2017-ben már a Bajnokok Ligája elődöntőjéig sem sikerült eljutnia, idén tavasszal pedig a bajnokságban is alulmaradt a Zinedine Zidane vezette Real Madriddal szemben. Szombaton trófeával búcsúzhat a csapattól, a Király Kupa döntőjében a Deportivo Alavés lesz az ellenfél.

Enrique nem tudta megismételni kezdeti sikereit a Barcánál Forrás: DPPI/Urbanandsport

Enrique még februárban, a PSG-től elszenvedett 4-0-s vereség után jelentette be, hogy nem folytatja a Barcánál.