Túlélte a rémisztő becsapódást a leghalálosabb motorversenyen

Vágólapra másolva!
Danny Webb nagy sebességgel csapódott a falnak a világ legveszélyesebb motorversenyén, a Man-szigeti Tourist Trophyn, amelyen tavaly négyen, idén pedig hárman haltak meg. A brit motorversenyző megúszta kisebb-nagyobb sérülésekkel a becsapódást.

Webb törésekkel megúszta a balesetet, de így is hónapokat kell kihagynia. A versenyzők átlagosan 215 km/h-val száguldanak kőkerítések, templomok és szakadékok mellett, kanyargós hegyi országúton. A Man TT verseny történetéről és egyedi hangulatáról néhány éve írtunk terjedelmes cikket:

Dögcédulás száguldás a végzet hegyein

Kőkerítések, templomok és szakadékok mellett, kanyargós hegyi országúton száguld minden év májusában a Man-szigeti motorverseny. A mezőny nagyjából 200 km/h-s átlaggal teszi meg a 360 kilométert, de sokszor 300 fölött repesztenek a résztvevők. A Man TT-t a világ legkeményebb versenyének tartják, itt van a legtöbb halálos...

A 2017-es Man TT versenyen 24 óra leforgása alatt hárman is életüket vesztették, Davey Lambert, Jochem van den Hoek és Alan Bonner halt bele sérüléseibe.