Vágólapra másolva!
Dele Alli, a Tottenham angol válogatott játékosa a Szlovákia elleni világbajnoki selejtezőn mutogatta a középső ujját. Azóta mindenki próbálja elbagatellizálni az ügyet, de a FIFA most akcióba lépett.

Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere is megszólalt az ügyben, szerinte játékosa csak viccelődött, ezért nem járna neki eltiltás.

Korábban Dele Alli a twitteren jelezte, hogy a gesztus régi jó barátjának, Kyle Walkernek szólt, aki időközben a Manchester City egyik legdrágább védője lett.

Alli érezte, hogy az incidens nagy port kavart, így próbált azonnal tompítani és Walker is hamar reagált a gesztusra.

A FIFA szóvivője elismerte, vizsgálják az ügyet, de többet nem mondhat.

A legnagyobb baj az, hogy a hétfő esti meccsen, melyet az angolok nyertek 2-1-re Dele pont akkor kezdett mutogatni, amikor Martin Skrtel a földre vitte és Clement Turpin nem sípolt, így könnyen hihető lenne, hogy a játékvezetőnek szólt a gesztus.

A meccs után egyébként Gareth Southgate szövetségi kapitány is oltotta volna a tüzet, ő is elmondta, hogy Walkernek szólt a szerintük vicces mutogatás.

A FIFA vizsgálata vélhetően még az októberi, Szlovénia elleni hazai meccs előtt lezárul, így kiderül, kap-e eltiltást vagy pénzbüntetést Dele Alli.