Társoldalunk:

Jó első félidő után nagyon kikaptunk az Eb-ezüstérmestől

2017.09.19. 20:37

A magyar női labdarúgó-válogatott Gyirmóton 6-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes dán csapattól a világbajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén kedden.

Európai vb-selejtező, D csoport, 1. forduló:
Magyarország–Dánia 1-6 (1-2)
Gólszerzők: Jakabfi (41. - 11-esből), illetve Nadim (28. - 11-esből), Troelsgaard (44., 68., 75.), Harder (55.), Sörensen (88.)

A selejtezősorozat gyirmóti nyitómeccse hétfőig kérdéses volt, ugyanis a dán válogatott tagjai szombaton nem álltak ki a hollandok elleni barátságos mérkőzésre hazájuk szövetségével folytatott vitájuk miatt, és azzal fenyegetőztek, hogy Gyirmóton sem lépnek pályára. Hétfőn azonban jelezték, vállalják a találkozót.

Fenyvesi Evelin (b) és a dán Sofie Junge Pedersen a Magyarország - Dánia női labdarúgó világbajnoki selejtezőn Gyirmóton 2017. szeptember 19-én. MTI Fotó: Illyés TiborForrás: MTI/Illyés Tibor

A némi mezőnyfölényben lévő dánok az első félidő közepén Nadia Nadim büntetőjével szereztek vezetést, a magyarok azonban a felvonás hajrájában Jakabfi Zsanett révén, ugyancsak tizenegyesből egyenlítettek.

A szünetre mégis a dánok vonultak minimális előnnyel, miután Sanne Troelsgaard távolról lőtt a magyar kapu jobb oldalába.

A második játékrész elején beszorult a magyar csapat, s Pernille Harder tudta növelni a vendégek előnyét. A folytatásban a magyarok játéka már nem volt olyan fegyelmezett mint az első 45 percben, a játékosok egyre fáradtabban mozogtak, Bíró Barbara kapus pedig hiába védett nagyot többször is, a végül triplázó Troelsgaard vezérletével a vendégek kiütéses győzelmet arattak.

Tálosi Szabina (j), valamint a dán Janni Arnth (k) és Pernille Harder a Magyarország - Dánia női labdarúgó világbajnoki selejtezőn Gyirmóton 2017. szeptember 19-én. MTI Fotó: Illyés TiborForrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar csapat legközelebb október 19-én a horvátokat fogadja. A csoportban még a svédek és az ukránok szerepelnek.

A 2019-es, franciaországi vb-re az európai selejtezőből a hét csoport győztese jut ki automatikusan, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik a további kiadó egy helyért.