Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC kétgólos hátrányból állt fel a 27-szeres rekordbajnok Bayern München ellen a berlini Olimpiai Stadionban. A fővárosi csapat magyar edzője a Bildnek elmondta, különleges motivációs videóval tüzelte játékosait a rangadó előtt.

Legutóbb a két csapat február végén találkozott Berlinben, akkor Dárdai Pál csapata közelebb állt a győzelemhez, de a játékvezető ötperces hosszabbítást rendelt el. A 96. percben Robert Lewandowski egy lecsorgó labdát vágott a hálóba, ezzel a Bayern München egyenlíteni tudott a Hertha ellen.

A tavaszi találkozó mély nyomot hagyott a csapatban és a magyar mesterben, aki ezt a dühöt használta fel hétvégén a bajorok elleni rangadó előtt. Dárdai Pál a mérkőzést megelőző estén az egész csapatnak levetítette a februári rangadó néhány jelenetét.

Dárdai Pál ezer fokon égett a Bayern München ellen (is) Forrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

„Az edzői stábbal együtt meg szerettük volna mutatni, hogy nem kell annyira tisztelnünk a Bayernt" – mondta Dárdai Pál a Bildnek.

Természetesen segített nekünk, hogy kellő elszántsággal lépjünk pályára" – tette hozzá az első berlini gól szerzője, Ondrej Duda.

A Hertha BSC hét fordulót követően a 10. helyen áll a Bundesligába.

A válogatott szünet után, október 14-én a Schalkét fogadja a berlini Olimpiai Stadionban.