Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC trénere a Bildnek adott interjút, melyben elmondta, hogy fiával, Palkóval sokkal keményebben bánik, mint a berlini csapat többi futballistájával. Mellette szó esett a magyar válogatottról, és arról is, hogy lenne-e a Bayern München edzője.

A 41 éves Dárdai Pál évekig a Hertha BSC utánpótlásában dolgozott, majd 2014 szeptemberében az északírek ellen elvesztett Eb-selejtező után váltotta a magyar válogatott kispadján Pintér Attilát. Dárdai valóságos csodát tett a válogatottal, amely megágyazott az Európa-bajnokságra való kijutásnak. Olvasóink sem felejtették el a berlini csapat trénerét, visszakövetelik a nemzeti csapat élére.

Dárdai Pál nem tervezte, hogy ilyen fiatalon a magyar válogatott edzője lesz Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Annegret Hilse

„A tervem az volt, hogy néhány évig dolgozom az utánpótlásban, aztán a Hertha felnőttcsapatánál, végül a magyar válogatottnál. Aztán máshogy alakult a pályafutásom.

Úgy érzem, most a megfelelő helyen vagyok.

De talán egy nap eljön az a pillanat, amikor újra fiatalokkal fogok foglalkozni" – nyilatkozta Dárdai Pál ezzel is megerősítve, hogy egyelőre nincs tervben, hogy visszatérjen a magyar válogatott élére.

Dárdai fiát, az ifjabb Palkót a Hertha BSC egyik legtehetségesebb játékosának tartják. A 18 éves középpályás idén augusztusban már az U19-as német válogatottban is pályára lépett, azonban a Bundesliga-debütálása még várat magára.

Dárdai Palkónak kétszer annyit kell teljesítenie, ha be akar kerülni a csapatba Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

„Ha egy ideje nem találkoztunk és meglátom az öltözőben, mindig megpuszilom. Nem érdekel, a játékosok mit gondolnak.

Ez vicces, de így van. Mindig többet kell nyújtania, mint a többieknek, hogy bekerüljön a csapatba. Az edzők gyermekeinek mindig nehezebb. Nekem is bizonyítanom kellett édesapámnak" – folytatta a Hertha trénere, aki korábban már elmondta, hogy a fiára bízza majd a döntést, hogy magyar vagy német válogatott szeretne-e lenni.

Dárdai Pál karrierje igazi tündérmese a berlini szurkolóknak. A klub színeiben 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ezzel első helyen áll az örökranglistán.

2015 februárjában nevezték ki a kiesés ellen menekülő Hertha élére.

Első fél-szezonjában benntartotta a csapatot a Bundesligában, második évében a 7. helyre hozta fel a Herthát, míg az előző szezonban már az Európa Liga-főtáblát érő 6. helyen végzett a bajnokság. Ilyen teljesítménnyel nem csoda, hogy felkeltette más klubok érdeklődését.

Tavaly novemberben a Wolfsburg szerette volna elcsábítani.

Ha így folytatja, egy napon a 27-szeres rekordbajnok Bayern Münchennél és felmerül majd a neve.

Dárdai Pál sajtótájékoztatója a Jaemtkraft Arenában az Öestersunds ellen EL-meccs előtt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

„Nincs menedzserem, aki ezt elintézné.

– tette hozzá Dárdai Pál, aki egyelőre még nem pályázik Jupp Heynckes helyére a bajorok kispadján.

A Bundesliga 8. fordulójában a Hertha BSC a Schalkét fogadja az Olimpiai Stadionban, szombat délután fél négytől.

Dárdai Pál a kinevezése óta háromszor meccselt a gelsenkircheni csapat ellen Berlinben, két győzelem és egy döntetlen a mérlege.