Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 9. fordulójában az éllovas Paris Saint-Germain 2-1-re győzött a Lang Ádámot nélkülöző Dijon otthonában.

Az első félidőben ugyan 64%-ban birtokolta a labdát a PSG, de játékban nem tudott a Dijon fölé nőni. A hazaiaknak hat kapura lövése is volt, míg Neymárék csak háromszor kísérleteztek az első negyvenöt percben, ráadásul

a világ legdrágább játékosa egyszer sem ért labdába a Dijon tizenhatosán belül.

A világ legdrágább játékosa ezúttal az előkészítésben jeleskedett Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidőben a Paris Saint-Germain sorra alakította ki a ziccereket. A legnagyobbat Kylian Mbappé hagyta ki az 57. percben, amikor Ángel Di Maria beadása után nem tudta bepasszolni a labdát két méterről az üres kapuba.A francia támadó futószalagon puskázta el a helyzeteket. A 64. percben Neymar hozta kihagyhatatlan helyzetbe, de Baptiste Reynet védeni tudta a ziccerét.

Kylian Mbappé élete egyik legrosszabb meccsét játszotta Forrás: AFP/Franck Fife

A 68. percben Di Maria iramodott meg a jobb oldalon, majd középre centerezett az érkező Mbappéhez, aki öt méterről, senkitől nem zavartatva lőhetett, de Reynet a rövid kapufától átért a másik oldalra és lábbal védeni tudott.

A 70. percben megszerezte a vezetést a PSG.

Julian Draxler átadása után Neymar lőtt kapura 14 méterről, Reynet jobbra ütötte a labdát, de a második hullámban érkező Thomas Meunier az üres kapuba passzolt (0-1).

A 87. percben a hidegzuhanyként érkezett a Dijon egyenlítő gólja. Egy előrevágott labdát Presnel Kimpembe röviden fejelt vissza, és a lendületből érkező Benjamin Jeannot harminc méterről, állítás nélkül a léc alá bombázott (1-1).

A 92. percben a Paris Saint-Germain begyötörte a győztes gólt. Mbappé húzott el a baloldalon, majd a kapu előtt keresztbelőtt labdájára Meunier érkezett, aki kísértetiesen hasonló szituációból, mint az első góljánál, megszerezte a győztes találatot (1-2).

A belga hátvéd az idei szezonban 10 mérkőzést játszott – válogatott meccseket is figyelembe véve –

ezeken hét gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt is.

Győzelmével a PSG hat pont előnnyel vezeti a bajnokságot az AS Monaco előtt, míg a Dijon a 17. helyen áll a tabellán.

Ligue 1, 9. forduló
Dijon-PSG 1-2 (0-0)